'Over smaak valt niet te twisten'

ERMELO - Start het nieuwe jaar cultureel met een bezoek aan museum Het Pakhuis in Ermelo. Altijd al willen ervaren hoe het is om een Romeinse dame of heer met aanzien te zijn? Een senator of een domina? Tijdens een beautyworkshop ontdekken bezoekers alles over het leven van de rijke Romein. Hoe dachten zij over persoonlijke verzorging? Wat voor haardrachten waren in de mode en wat voor smeerseltjes gebruikten de dames?

‘Over smaak valt niet te twisten’ is een heuse Romeinse beautyworkshop. Twee dames, die alle kennis vergaard hebben over de Romeinse periode, vertellen over verzorging en schoonheidsidealen in de Romeinse tijd. Daarna gaat iedereen aan de slag om zelf Romeinse verzorgingsproducten te maken. Deelnemers nemen ook een verzorgingsproduct mee naar huis, zodat men het Romeinse schoonheidsritueel thuis voort kan zetten.

Deze activiteit vindt plaats op donderdag 4 januari van 14.00 tot 15.00 en van 15.00 tot 16.00 uur. Reserveren is niet nodig, maar kom op tijd om teleurstelling te voorkomen. Er zijn tijdens de kerstvakantie activiteiten voor jong en oud. Voor het volledige programma, openingstijden en overige informati: www.hetpakhuisermelo.nl Deelname aan de activiteiten is gratis. Er geldt alleen museumentree.