Benefietvoorstelling Theatergroep 7 x 7

ERMELO – Op vrijdag 12 januari wordt de theaterproductie Zeven keer Zeven voor de zevende keer opgevoerd in theater De Dialoog. Het stuk is ontstaan naar aanleiding van de schilderijen over de werken van Barmhartigheid.

Hoewel bijna duizend mensen in en rond Ermelo de voorstelling al hebben gezien, gaat de theatergroep in januari toch nog een benefietvoorstelling spelen voor het Willem Holtrop Hospice in Ermelo. Voor schrijver en regisseur Arja Kooistra gaat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling. Bijna een halve eeuw houdt Kooistra zich al bezig met haar grote passie toneelspelen. Met de toneelvereniging Tot Leeringhe ende Vermaeck werden er jarenlang stukken gespeeld op Koninginnedag. De openluchtspelen op het toenmalige Veldwijkterrein waren eveneens een groot succes. De kinderstukken achter het gemeentehuis trokken in de zomer veel publiek. Een onuitwisbare indruk maakte ook de cabaretgroep Stratego. Maar de kritische inhoud van deze voorstellingen, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Ermelo, werd door het college van B en W niet langer op prijs gesteld. Landelijke reacties in de media mochten niet baten. Stratego legde het loodje. Maar Kooistra niet. In het St Jansdalziekenhuis heeft ze 25 jaar lang de gezondheidszorg op de korrel genomen. Met haar Jansdaltheatergroep Placebo maakte zij naast stevig cabaret, ook komische toneelstukken en produceerde prachtige promotiefilmpjes over het wel en wee in het ziekenhuis.

Pensioen

En omdat creativiteit nooit met pensioen gaat begon Arja Kooistra drie jaar geleden met de theatergroep 7x7. Aanleiding waren de schilderijen die zij maakte over dit onderwerp. Op uitnodiging van de R.K Kerk in Achterveld speelde de groep het stuk in het kader van het jaar van barmhartigheid. De zeven onderwerpen in deze voorstelling, zijn niet per definitie religieus, maar juist in deze tijd, maatschappelijk gezien, enorm actueel. De voedselbank, het vluchtelingenprobleem en hoe we de doden begraven zijn op indringende wijze vorm gegeven. Maar gelukkig ontbreekt ook de humor niet. Zoet met een scherp randje of zout met een knipoog. Zo blijkt uit de reacties van het grote publiek. Na afloop van de voorstelling wil de spelersgroep met de toeschouwers graag reacties en ervaringen uitwisselen over dit onderwerp. Op deze manier hopen zij te blijven ‘werken’ aan dit theaterstuk. Met de voorstelling voor het Willem Holtrop Hospice maken ze de cirkel meer dan rond. Vrijwilligers van deze organisatie worden door de theatergroep 7x7 uitgenodigd deze voorstelling gratis bij te wonen. Als blijk van waardering voor het prachtige werk dat ze doen. Als iedere vrijwilliger een paar betalende gasten meeneemt, is De Dialoog, net als bij de première vorig jaar ongetwijfeld weer uitverkocht. En dan kan de theatergroep 7x7 het Hospice een mooi bedrag schenken. Meer informatie is te vinden op www.7keer7.com De aanvang van deze voorstelling is 20.15 uur en de toegangsprijs is € 16,50 (inclusief pauzedrankje).

Kaarten

Kaartverkoop iedere dinsdagmorgen van 10.00-12.00 uur en elke donderdag van 14.00-20.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstelling aan de kassa van De Dialoog in Ermelo. Reserveren kan ook via www.theaterdialoogermelo.nl