Praktisch bezig zijn in Alzheimer Café

ERMELO – Het Alzheimer Café van donderdag 1 maart is praktisch. Samen met een echtpaar, waarvan de man beginnende Alzheimer heeft, wordt bekeken we hoe dit echtpaar de ziekte ervaart.

Zij zijn bereid en vinden het belangrijk dit te delen. Welke signalen maakten, dat de diagnose Alzheimer gesteld kon worden, wat heeft die diagnose met hen gedaan, wat is er veranderd in het leven en in hun relatie? Maar ook leggen ze uit of zet het moeilijk vinden erover te praten en hoe de omgeving reageert op de diagnose. Tevens geven ze een inkijkje wat hun kinderen ervan vinden en hoe zien zij de toekomst. Zowel de praktische en als de emotionele kanten worden samen belicht.

Café

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Elke maand kunnen bezoekers in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie onder leiding van een deskundige gespreksleider. Alzheimer Café Ermelo wordt iedere eerste donderdag van de maand gehouden in De Baanveger, IJsbaanweg 45. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. De zaal is om 19.00 uur open. Voor meer informatie kunt u terecht bij: Greetje Smid tel: 0341-354461 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.