Oog in Oog met Romeinen in Het Pakhuis

ERMELO - Zaterdag begint niet alleen de meivakantie maar ook de Nationale Romeinenweek. Een week die volledig in het teken staat van de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland. Museum Het Pakhuis organiseert allerlei activiteiten om Oog in Oog met de Romeinen te komen staan.

De Nationale Romeinenweek gaat op zaterdag 28 april van start met een reis naar het verleden. Na een belevenisrondleiding breng je door middel van een VR-experience een digitaal bezoek aan het marskamp. Wil jij zelf ook toekomst en verleden samen brengen? In juli organiseert het museum RoMeincraft. Samen met archeologen bouw je in de game Minecraft het Ermelo uit de Romeinse tijd na. Houd voor meer informatie hierover de website en Facebookpagina van Het Pakhuis in de gaten.

Bourgondisch genieten

Dat men in de Romeinse tijd al verstand had van lekker eten en drinken kun je ervaren tijdens een Culinaire Romeinse reis of een heuse Romeinse bierveldtocht. De culinaire reis op woensdag 2 mei is geschikt voor jong en oud. Na een bezoek aan de tentoonstelling maak en proef je zelf een echt Romeins gerecht. De bierveldtocht op donderdag 3 mei brengt je langs het Solse gat, het speulderbos en natuurlijk het marskamp. Omdat de veldtocht wordt afgesloten met een proeverij bij Burg Bieren moeten deelnemers 18 jaar of ouder zijn. Opgeven voor de bierveldtocht is verplicht en kan via hetpakhuisermelo.nl/programma