Spektakel met trekkers en trucks

ERMELO – Vrijdagavond 6 juli is er weer het jaarlijkse Truck- en Tractorpulling in Speuld. Dit jaar zullen ook de supersport trucks aanhaken bij de 24e editie van de ‘Trekkertrek’.

Vorig jaar keerde Truck en Tractor Pulling Speuld terug naar de plek waar het allemaal begon, de Garderenseweg 205 in Speuld. Het was een hele verhuizing, maar gezien het enthousiasme bij de wedstrijden, was het het werk meer dan waard. Ook dit jaar zal het evenement weer gehouden worden op de locatie Garderenseweg. De wedstrijd vindt plaats in samenwerking met de Nederlandse Truck en Tractor-Pulling organisatie NTTO. Aan de wedstrijd doen ongeveer 180 deelnemers mee, allen uit verschillende klassen. Dit jaar wordt er gereden in de klassen: standaard, sport, supersporttractoren en supersporttrucks. Een startplek was ook dit jaar niet geheel vanzelfsprekend, want de aanmeldingen lagen dit jaar ruim boven het maximaal aantal beschikbare startplaatsen.

Begrip

De wedstrijd is inmiddels uitgegroeid tot een waar begrip waarbij de regio goed is vertegenwoordigd. Met het diverse aanbod aan klassen beloofd Truck en Tractor Pulling Speuld ook dit jaar weer een avond te worden om niet te vergeten: Farmstock: Standaard 4,5 ton, Farmstock: Standaard 5,5 ton, Farmstock: Standaard 7,0 ton, Farmstock: Standaard 9,0 ton, Farmstock: Standaard 11 ton, Farmstock: Sport 2,5 ton (topniveau), Farmstock: Sport 4,5 ton (topniveau), Farmstock: Supersport 3,6 ton (topniveau), Farmstock: Supersport 4,5 ton (topniveau) en de Supersport Trucks. De wedstrijden beginnen om 17.00 uur. Naast al het motorisch geweld is er ook gedacht aan het vermaak voor de kinderen. Tijdens de wedstrijd kunnen kinderen en jongeren zich vermaken in het kinderdorp waar zij kunnen kiezen uit diverse activiteiten. Dit maakt Truck en Tractor pulling Speuld een spektakel voor jong en oud.

Veiligheid

In verband met de recente terreuraanslagen zullen er dit jaar strengere veiligheidsmaatregelen getroffen worden. Er zal een verbod ingaan op het meebrengen van alcoholische dranken en glaswerk voor bezoekers. Tractor-Pulling is vrijwel het enige evenement waarbij dit vaak nog gebeurd, maar helaas heeft de organisatie in samenwerking met de gemeente Ermelo moeten besluiten om dit niet toe te staan.