'Het is warm en het vrijwilligerswerk is zeer intensief' 

ERMELO - Het is topdrukte bij De Kanovijver. Het is het ideale uitje voor jonge kinderen bij deze temperatuur. En het warme weer houdt nog een poosje aan. Vanmiddag waren de vrijwilligers uren in de weer om het iedereen naar de zin te maken.

Bij de ingang melden zich twee trouwe bezoekers met hun abonnementskaart. De jongens zijn er bijna iedere dag. ,,Het is hier gewoon ontzettend leuk!" zegt Wilbert (7) en zijn jongere broertje knikt. ,,We zitten al op het aantal bezoekers dat we vorig jaar eind van het seizoen hadden,” vertelt voorzitter Ron IJdo. De afgelopen weken kwamen er al verschillende groepen naar deze buitenlocatie. ,,Ze kwamen met kinderfeestjes, maar ook sportclubs en kinderen die op kamp zijn.” IJdo meldt dat vooral de campinggasten momenteel de Kanovijver weten te vinden. ,,Ik schat dat er vanmiddag zo’n driehonderd bezoekers zijn.” Het is overigens niet de druktste dag, die was al in het voorjaar.

Waterfietsen

De ijsjes zijn niet aan te slepen en kinderen staan in de rij om te mogen waterfietsen. Het gaat er gemoedelijk aan toe ondanks dat ze moeten wachten. Vrijwilliger Cock Andreae houdt alles nauwlettend in de gaten. ,,Over tien minuten komt er weer een waterfiets terug. Dan is de volgende aan de beurt.” Een jongen probeert te suppen op een surfplank, maar verkiest dan toch uiteindelijk de kano. Sommige kinderen gaan voor een frisse duik in het water. Het zorgt voor verkoeling en vertier. Want De Kanovijver biedt behalve het water ook tal van speeltoestellen en trampolines. Het terrein is zes dagen per week geopend. ,,Deze dagen vragen dan ook veel van onze vrijwilligers,” meldt IJdo. ,,Het is warm en het werk is met deze drukte ook zeer intensief.” Naast de openstelling, iedere dag vanaf 13 uur, moet het terrein ook goed worden onderhouden. ,,Wat helpende handjes zou dan ook erg fijn zijn,” besluit de voorzitter, die natuurlijk blij is dat ze, in hun jubileumjaar, zo’n topseizoen kunnen draaien.