Rijk verzorgd programma in Oude Kerk

ERMELO - Op zaterdagavond 2 februari om 20.00 uur geeft voormalig Utrechtse Dom organist Jan Jansen, samen met twee muzikale vrienden een Randmeerconcert in de Oude Kerk. Zij spelen op orgel, kistorgel, klavecimbel en cello.

Het is een bijzonder drietal dat deze avond een rijk gevarieerd programma verzorgt, in verschillende combinaties. Voor de pauze klinken werken van Bach – de bedoeling is dat dan het hoofdorgel bespeeld wordt – en na de pauze aanstekelijke muziek uit de twintigste eeuw. Het geliefde Fratres van Arvo Pärt, de fraaie Variaties op een Oud-Duits Lied van de Weense organist Hans Haselböck en als speciale verrassing de Suite Populaire Espagnole van Manuel de Falla.

Hoofd

Jan Jansen, hoofd van de bekende muzikale familie, was ooit actief op het Bätz-orgel in de Oude Kerk. Hij neemt zaterdag zijn zoon David mee, die net als zijn vader organist en klavecinist is. David Jansen is met nationale en internationale prijzen overladen en tevens een veelgevraagd ensemblespeler. Dit alles geldt ook voor de cellist Jeroen den Herder. Hij is naast zijn meervoudige carrière als solist en docent o.a. lid van het befaamde Ruysdael Kwartet. Daarmee was hij al herhaaldelijk bij Randmeerconcerten te gast. Den Herder is ook initiatiefnemer van het tweejaarlijkse cellofestival in Zutphen.

Kaarten

Het concert begint om 20.00 uur en bevat een pauze. Kaarten kosten € 6 voor jongeren en € 22 voor volwassenen, te verkrijgen via de website (TicketUnie). Wie hiertoe niet in de gelegenheid is kan tegen contante betaling (geen PIN) een kaart kopen aan de ingang van de kerkzaal. Meer informatie staat op randmeerconcerten.nl.