Effect loopevenement moeilijk in te schatten

ERMELO - Na maanden van overleg met bestuurders en ecologen van de Provincie heeft de organisatie van de Veluwse TrailRun een moeilijke beslissing moeten nemen. De Run, die gepland stond op 13 april, wordt verplaatst naar 31 augustus.

Het parkoers met start/finish in de omgeving van de Ermelosche Heide, gaat door het prachtige maar kwetsbare natuurgebied Natura 2000. Een groot probleem was het in te schatten effect wat de TrailRun op zowel de aanvliegroutes, als de zeldzaam broedende vogels op de heide zou hebben. ,,Bij het allereerste overleg met instanties is dit effect wat onderschat waardoor uiteindelijk dit complexe onderzoek erg lang is gaan duren,"zo meldt organisator Gerard Peek.

Respect

,,We hebben met respect voor de natuur in dit zorgvuldige proces, alle twijfel weggenomen door zelf te besluiten de Veluwse TrailRun niet op 13 april maar op 31 augustus te gaan organiseren. Hoe vervelend we het ook vinden voor de vele reeds ingeschreven deelnemers," reageert Peek. ,,Bij afmelding krijgen zij het reeds betaalde inschrijfgeld zo snel mogelijk retour." Een voordeel van dit nadeel is dat de Veluwse TrailRun op 31 augustus weer voor een gedeelte over de dan schitterend in bloei staande Ermelosche Heide kan. ,,Tevens krijgen ‘blijvende’ inschrijvers een uniek presentje," zo belooft de organisator.