Schrijfster Donuteconomie naar Ermelo

ERMELO – Op maandag 4 februari (19.00-21.00 ) komt de bekende Britse econome Kate Raworth een (volledig Engelstalige) lezing geven op Christelijk College Groevenbeek, gevolgd door een vraag- en antwoord-sessie.

Kate Raworth combineert haar bezoek aan Groevenbeek met een ander event in Nederland. Door haar boek Doughnut Economics / Donuteconomie werd zij internationaal bekend. In de donut-economie gaat het erom dat de grenzen van wat de planeet aarde aan kan niet worden overschreden. De wereldeconomie kan niet voortdurend blijven groeien ten koste van het klimaat. Alle wereldburgers hebben recht op bepaalde essentiele zaken zoals bv voedsel, huisvesting en gezondheidszorg. Via het model van de donut zal Kate Raworth toelichten hoe het anders en beter kan. Een belangrijke thematiek gezien de huidige klimaatcrisis en wereldwijde ongelijkheid. 

Aula

De lezing zal plaatsvinden in de aula van de afdeling atheneum/havo op Christelijk College Groevenbeek. Iedereen is van harte welkom bij deze unieke kans om kennis te maken met haar kijk op de wereldeconomie. De aanvang van de lezing is 19.00 uur en de toegang is gratis.