Met de bus langs bochtige wegen

ERMELO - De afdeling Noordwest Veluwe van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging organiseert op dinsdag 9 april een Cursus Geologie door Leendert de Boer in Museum Het Pakhuis. Daarnaast is er een busexcursie.

Leendert de Boer is o.a. bioloog, amateurgeoloog en schrijver van de boeken Landschapsjuwelen en de Over-Veluwe. De cursus bestaat uit twee delen; er is op dinsdag 9 april een lezing in museum Het Pakhuis. De nadruk van de lezing ligt op de geologie, vooral de periode van de laatste ijstijd (Weichselien) en de op één na laatste ijstijd (Saalien). Die zijn niet alleen belangrijk geweest voor Nederland maar voor de hele wereld.

Bus

Op zaterdag 13 april volgt er een busexcursie vanaf het parkeerterrein bij het Kerkelijk Centrum. Tijdens de busexcursie, die naar aanleiding van de lezing wordt gehouden, ligt de nadruk onder meer op hoe de twee laatste ijstijden de vorm van onze omgeving hebben bepaald, hoe de mens daar gebruik van heeft gemaakt en hoe planten en dieren hiervan hebben geprofiteerd. Onderweg wordt er een paar keer uit gestapt om een en ander ter plekke te bekijken. Ook is er een koffiestop. Tijdens de excursie wordt er informatie gegeven over hoe het komt dat de wegen zo slingeren en waarom ze daar liggen, maar ook hoe het komt dat hier een bos is, en hoe komt het dat die beek daar loopt? Altijd weer blijkt dat de mens gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheden die door geologische processen zijn ontstaan. Het is dan ook mooi om te ontdekken hoe het landschap in je eigen omgeving is ontstaan.

Opgeven

Opgeven vóór 1 april bij Dorine Buitenweg, 06 19075882 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De kosten voor de cursus(= lezing+excursie) zijn € 20,- (niet-leden) en € 15,- (leden KNNV), over te maken naar NL37 TRIO 0338 9474 42 t.n.v. KNNV afd. Noordwest-Veluwe, o.v.v. Cursus Geologie.
De excursie duurt 3½ - 4 uur en start om 9.00 uur. De lezing begint om 20.00 uur.