In tien jaar 57.000 euro door 774 auto’s en 1030 deelnemers

ERMELO – De tiende Molentourtocht werd gewonnen door Gert en Coen van den Broek. Vader en zoon wisten de, soms, lastige aanwijzingen, opdrachten over het ruim 140 kilometer lange parcours als beste te beëindigen. De mooiste equipe werd Natalie Overkamp en Nero de Boer in jaren vijftig stijl, passen bij de oude Dodge waarin ze reden.

Hoewel de zon nog even op zich liet wachten, parkeerden 94 equipes hun prachtige bolides op ‘t Weitje. Zien en gezien worden, daar ging het natuurlijk ook een beetje om. Het was een jubileumeditie van deze populaire tourtocht en een van de initiatiefnemers, Heimen van Diest, mocht de wagens vanaf 10.45 uur wegvlaggen vanaf het molenaarsplein. Het doel van Frans Callenbach en Harry Boonstra, die al die jaren de route uitzetten, is om elk jaar een nieuw gebied te doorkruisen. En dat was hen ook nu weer gelukt. De route voerde via Ermelo, Hierden, Nunspeet en Staverden richting Garderen, Kootwijk en vandaaruit door naar Wekerom, De Valk en Stroe. Een prachtige route door gebieden waar de gemiddelde Ermeloërs nog nooit had gereden. Het was volop genieten, zeker toen omstreeks de lunch, die dit jaar werd genuttigd bij Restaurant Theehuis Uddelermeer, de zon doorbrak.

Nieuwe CV

Vanaf een uur of half vier druppelden de equipes binnen bij Restaurant De Boterlap. Om 18.00 uur werd door mede-organisator Job van de Sterre nog wat feitjes van de afgelopen tien jaar gememoreerd. In de afgelopen tien edities zijn er 774 auto’s gestart, waarbij het overigens de eerste keer was dat Martin Vis van Delta Berging niet in actie hoefde te komen, en waren en 1030 deelnemers. Er zijn vier deelnemers die de tourtocht negen keer hebben gereden en maar liefst vijf deelnemers die aan alle tien de edities hebben deelgenomen. Opvallend was ook dat er dit jaar maar liefst 28 nieuwe deelnemers waren. In totaal is er ruim 57.000 euro opgehaald met de Molentourtocht wat uiteraard gebruikt werd voor Molen De Koe: onder andere kon hiermee een nieuwe c.v., nieuwe camera’s, en een webcam worden gerealiseerd.

Cava

Er werden drie prijzen uitgereikt voor de beste equipes. Winnaars Gert en Coen van den Broek mochten, naast een prachtige prijs, ook de unieke wisselbeker in ontvangst nemen. Voor vader en zoon was het de achtste keer dat ze deelnamen aan de Molentourtocht en dan nu eindelijk prijs. Een extra prijs was er voor Nero de Boer en Natalie Overkamp, die in hun kleding het beste machete met de oude Dodge van Nero Barbershop. Beiden deden voor het eerst mee. Zij ontvingen uit handen van Job van de Sterre een enorme fles Cava.