Een nieuw online programma voor en door jeugd 

ERMELO – Contraxion is een nieuw Ermelo’s online kinder- en tienerprogramma. Het is een product van een aantal bevlogen organisatoren van de Passion Challenge en zij hebben dit plan verder ontwikkeld. Vanaf Hemelvaartsdag 21 mei wordt 's avonds om 19.30 uur voor de kinderen en om 21.00 uur voor tieners uitgezonden. 

Alles gaat even anders in de wereld, dus ook in Ermelo. Daarom is er nu Contraxion. Een online live programma voor en door jeugd in Ermelo e.o. Het programma zit vol humor, spanning, en interactie, maar er is ook een quiz met serieuze prijzen en items als: vriendschap, geloof en grenzen. Een programma dat verbinding zoekt in een tijd waar ‘samen’ een andere betekenis heeft gekregen. Vanaf de camping nemen we je mee in de wereld van trends, vlogs, de hipste series en interactie. We nodigen je uit om jouw inspirerende, ontroerende, grappige of frustrerende verhalen, foto’s en filmpjes naar ons toe te sturen. Contraxion omvat wekelijks items als nieuws van de week, de groeten uit..., moment in de tent, campinggasten, tentquizzz, muziektent, kampvuurverhaal en slagboom.

YouTube

Het programma is wekelijks op donderdagavond te volgen op YouTube (zie www.contraxion.nl en via instagram: @contraxion. Om 19.30 uur voor de bovenbouw van de basisschool en om 21.00 uur voor jongeren t/m 16 jaar. De eerste uitzending is op Hemelvaartsdag 21 mei, andere data zijn zondag 31 mei (1e Pinksterdag), vrijdag 12 juni, vrijdag 19 juni, vrijdag 26 juni, vrijdag 3 juli. Voor mensen in en rond Ermelo: ben jij jeugdleiding, werk je in het basis- of voortgezet onderwijs, ben je vader of moeder van kinderen van ca 10-12 jaar of 12 - 16 jaar: heel fijn als je dit even uitzet richting je kinderen en tieners, en hen er op attendeert.

De Makers

Vanuit Vinke Vision (Henri Vinke) is er ruimte gekomen om vanuit de studio dit online programma te maken voor kinderen van groep 7/8 en jongeren t/m ca. 16 jaar. Zij hebben de vraag gesteld aan Jan Hein van Burken, Chris Kalle, Robert Mazier, Joke de Vries-Nap en ds. Sjaak Teuwissen om hierover na te denken. Zij hebben de eerste ideeën uitgewerkt, medewerkers gezocht, en ze betrekken diverse kerken in Ermelo er bij. Aan het online programma doen verschillende Ermelose jongeren mee. Zo gingen bijvoorbeeld The Young Reporters de Ermelose straten op om mensen te vragen hoe het nu gaat in deze tijden van corona! In de live uitzending van CONTRAXION YOUNG van a.s. donderdag om 21.00 uur zie je de resultaten van deze halsbrekende tour met verlengde microfoon (anderhalf meter!).