'De eerste editie overtrof alle verwachtingen'

ERMELO - De Plusband weet de juiste toon te raken, ook in coronatijd. Vorige week organiseerde deze Ermelose band met veel succes de eerste Crazy Corona Plusband Popquiz. ,,Het overtrof alle verwachtingen!" zegt muzikant Hette Maaijen na afloop.

Er werd op meer dan honderd schermen meegekeken. ,,We schatten dat we zo'n vijfhonderd mensen hebben bereikt, gezien de foto's, van teams (op 1,5m afstand natuurlijk) en huishoudens, die we hebben mogen ontvangen!" Maaijen constateerde dat het helemaal losging op sociale media. Het begon met een voorzichtig idee tijdens een drankje in de achtertuin. ,,We moesten iets doen. Al snel volgde het idee voor een online popquiz, maar dat het zo snel realiteit zou worden en vooral dat het zó snel zo professioneel werd. Daar sta ik nog steeds van te kijken..." Dat kon gerealiseerd worden in samenwerking met HD-Rent en café De Veluwe.

Vervolg

Per 1 juni worden de regels een beetje versoepeld. Maaijen:,,Dat biedt natuurlijk iets van perspectief voor sommige ondernemers, maar het blijft aanpassen en improviseren. Wij steken in ieder geval binnenkort weer eventjes de koppen, op 1,5m afstand, bij elkaar om na te denken over een vervolg en/of uitbreiding. Dit, ook met het oog op de toekomst... Daar kan ik nog niet te veel over kwijt maar voorzichtig durf ik al wel te zeggen dat het, volgens mij, niet blijft bij de eerste editie van vorige week."