‘Deze respectloze hufters moeten gepakt worden’

ERMELO – In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in de Christelijke Gereformeerde Kerk aan de Frederik Hendriklaan. Aangezien er geen geld in de kerk te vinden was, is de buit waarschijnlijk gering.

Tussen 27 december 19:00 uur en 28 december 8:30 uur hebben de daders zich toegang tot de kerk verschaft. ,,Waarschijnlijk zijn ze via de kelder binnen gekomen,’’ aldus penningmeester Aart Goossensen. ,,Ze hebben wel overal rondgekeken, maar gelukkig is er in deze tijd geen geld meer in de kerk. De buit is dus gering geweest, maar er is wel overal schade door het openbreken van kasten en de kluis.’’ De kluis werd niet gebruikt voor waardevolle spullen, dus die is ook voor niets gekraakt. ,,Het is de eerste keer sinds ik penningmeester ben, en dat ben ik al ruim dertig jaar, dat er in de kerk is ingebroken.’’

Onderzoek

De penningmeester denkt niet dat het professionele inbrekers zijn geweest, gezien hoe ze te werk zijn gegaan. De technische recherche is gisteren ter plaatse geweest en heeft de inbraak in onderzoek. De wijkagent Jurion Veenstra laat via facebook weten absoluut niet te spreken te zijn over de daders: ‘Deze respectloze hufters moeten gepakt worden!’ De politie roept mensen op die informatie hebben over verdachte personen of voertuigen dit te laten weten. Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000 (gratis).