Derde brand dit jaar

ERMELO – Vannacht kreeg de meldkamer rond 00.30 uur melding van een brand bij snackbar Loods 4 op bungalowpark De Doppenberg aan de Buitenbrinkweg. Het pand stond volledig onder de rook en de brandweercommandant besloot in verband met de complexiteit van het pand op te schalen naar middelbrand. Daarom rukte er ook een extra tankautospuit en een hoogwerker uit.

Eén van de omstanders meldt dat er wellicht sprake zou zijn van brandstichting omdat de brand is begonnen op een plek waar niets was wat zelfstandig in brand kon gaan. Ook zegt deze persoon dat er al een ruit ingeslagen was. ,,Het zou dus ook inbraak kunnen zijn.” Vastgoedeigenaar Bert van den Brink is momenteel niet in Ermelo en heeft de locatie ook nog niet bezocht. ,,Het gaat om een brand in het cafetaria en de werkplaats,” meldt hij. ,,Er wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak.” Ook denkt hij dat de schade wel meevalt.

Traumatisch

Voor de (vakantie)bewoners waren het weer spannende uurtjes. Het is niet de eerste keer dat de brandweer naar dit park uitrukte. Het sein brandmeester was dan ook voor velen een opluchting. ,,Vergeet ook niet dat hier een aantal vluchtelingen uit de Oekraïne verblijven. Voor hen kunnen deze momenten extra traumatisch zijn,” reageert één van de bewoners. ,,Het is al de derde keer dit jaar dat er brand is. Er wordt dan terrein afgezet en mensen ondervraagd. Sommige mensen raken hierdoor echt van slag.” Momenteel is de politie op het park bezig met een uitgebreid onderzoek.