Daders hadden het voorzien op bankpassen en pincodes

ERMELO - Het programma Opsporing Verzocht heeft gisteravond beelden getoond van een bende zakkenrollers die in Ermelo, Nijkerk, Oldenzaal en Wierden toesloeg. Deze bende was, in soms wisselende samenstelling, in oktober 2022 op dievenpad in de regio. De daders hadden het vooral voorzien op bankpassen en pincodes. Die laatste werden afgekeken bij het afrekenen in winkels, waarna de slachtoffers buiten werden aangesproken met een smoes. Terwijl de ene dader voor afleiding zorgde, deed een andere een greep in zak of tas.

De politie hoopt dat mensen een of meer mannen herkennen of weet waar zij mogelijk verblijven. De mannen werden in oktober vooral in het oosten van het land gefilmd, maar de politie vermoedt dat de bende landelijk actief kan zijn.
 Voorbeelden van de trucs die deze criminelen toepassen zijn te zien in de video. De politie wil mensen ook waarschuwen voor deze praktijken. Wie kan iets vertellen over een of meer van de mannen op de camerabeelden? Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070, 
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
, Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34