Waardevolle menkar gestolen bij Stal van Zundert

ERMELO – Van dinsdag- op woensdagnacht 30 maart is bij zorgboerderij Stal van Zundert een menkar gestolen. De kar werd veel gebruikt om met deelnemers ritjes te maken. Ook deed Van Zundert met deze kar mee aan de Ringsteekwedstrijden.

De menwagen is ’s nachts uit de veldschuur gestolen. Astrid van Zundert: ,,Kennelijk wisten de dieven precies waar ze moesten wezen en wat ze wilden hebben, want ze hebben een paardentrailer en een andere kar verzet om bij de zogeheten seniorenkar te komen en mee te nemen. De kar stond in de loods, zonder de bijbehorende boom. Echter die boom hebben ze ook meegenomen, waaruit blijkt dat het in ieder geval kenners zijn geweest.’’ De eigenaren van Stal van Zundert ontdekten de diefstal donderdagmorgen en hebben direct de politie ingeschakeld. Ook hebben ze via Social Media de diefstal gemeld.

Camerabeelden

De gestolen seniorenkar is een waardevolle kar, de waarde is ongeveer vijfduizend euro. Daarnaast is het grote kar zodat de dieven de beschikking moeten hebben gehad over een vrachtwagen waar de kar in moet zijn ingeladen. Astrid van Zundert: ,,We hopen dat de omliggende bedrijven wellicht iets kunnen zien op hun beveiligingscamerasystemen en wellicht heeft de beveiliging van het industrieterrein iets waargenomen. Iedereen die meent iets van de diefstal  te hebben gezien of bemerkt, wordt verzocht contact op te nmen met de politie.

Zorgboerderij

Astrid en Wilfried van Zundert beheren, samen met een team begeleiders Zorgboerderij Stal van Zundert aan de Fokko Kortlanglaan 164A. Dagelijks wordt er in en om de manege dagbesteding aangeboden aan een gevarieerde groep cliënten.