Veelpleger opgepakt na diefstal fiets

ERMELO – De politie heeft een 45-jarige Ermeloër, die gisteren een elektrische fiets bij Plus Alberts had ontvreemd, snel in de kraag kunnen vatten. Het betrof een bekende veelpleger. 

De fietsendief ontvreemde gistermorgen, omstreeks half elf bij de supermarkt aan de Burg. Langmanstraat een Gazellefiets. Mede door inzet van Ermelo Alert, waarop een foto van de dader werd getoond, kon de man anderhalf uur later al door de politie worden gepakt. De Ermeloër was overigens gisteren net uit de gevangenis ontslagen waar hij vanwege zijn ISD-maatregel had verbleven. Volgens de wijkagent heeft de man nu 146 misdrijven op zijn strafblad. Deze draaideurcrimineel is ingerekend.

ISD Maatregel

De ISD maatregel (Maatregel Inrichting Stelselmatige Daders) is een maatregel om meerderjarige stelselmatige daders te plaatsen in een daartoe aangewezen inrichting. De wet is op 1 oktober 2004 in werking getreden. Met deze wet heeft de wetgever beoogd stelselmatige daders, die door het plegen van reeksen delicten veel criminaliteit en onveiligheid veroorzaken, voor een periode van maximaal twee jaar in een inrichting te plaatsen die specifiek voor hen bestemd is.