Politie pakt verdachten én buit

ERMELO – Omstreeks 04.25 uur kreeg de meldkamer van de politie een melding van een inbraak in de telecomwinkel van Christiaan van Zaanen aan de Stationsstraat in Ermelo. Een oplettende getuige belde de politie en kon veel informatie geven met betrekking tot de verdachten die waren weggereden in een donkerkleurige auto.

De getuige kon zelfs het kenteken aan de politie doorgegeven. Meerdere politie-eenheden werden vervolgens direct ingezet waarna de auto al snel door de politie werd waargenomen waarna een korte achtervolging volgde. De auto met verdachten werd staande gehouden in Nunspeet waarna de vier inzittenden konden worden aangehouden. De vier verdachten, allen uit Amsterdam in de leeftijd van 18 en 22 jaar, zullen vandaag worden gehoord. In het voertuig trof de politie de buit aan afkomstig van Van Zaanen Telecom.

Pand

Precies een jaar geleden verhuisde Christiaan van Zaanen naar een groter pand. De inbraak van vanmorgen heeft hem enorm geraakt. ,,Te triest voor woorden,” zegt hij kijkend naar de ravage die de inbrekers hebben aangericht. De deur is opengebroken en vitrines zijn kapot geslagen. Het glas ligt door de hele winkel. ,,We kunnen vanmorgen niet eens fatsoenlijk open.” De schade is vele malen groter dan de buit. Natuurlijk is de ondernemer blij dat de vermoedelijke daders zijn gepakt. Van Zaanen Telecom is sinds 2000 gevestigd in Ermelo en levert diensten en producten op het gebied van vaste en mobiele telefonie.