Politie houdt drugsdelinquenten aan

ERMELO/ HARDERWIJK - In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een man uit Soest en een vrouw uit Emmen aangehouden omdat zij een grote hoeveelheid softdrugs en ook een kleine hoeveelheid harddrugs in hun auto hadden liggen.
Tijdens een surveillanceronde trof de politie even voor half twee bij het benzinestation langs de A28 ter hoogte van Ermelo een Audi aan. De bestuurder reed weg vlak nadat de politieauto het terrein op reed.

Het kenteken werd genoteerd en daarbij ontdekten de surveillerende agenten dat het ging om een eigenaar die vaker was aangehouden in verband met drugsdelicten. Daarop kreeg het voertuig een volgteken en zijn de inzittenden en de auto op een parkeerplaats in Harderwijk gecontroleerd.

Henneptoppen

In de kofferbak trof de politie een doos met twee grote zakken henneptoppen aan. Ook de rest van de auto is doorzocht. Hierbij zijn nog enkele zakjes harddrugs (speed) ontdekt. Ook de bijrijdster had een zakje harddrugs in haar bezit. De bestuurder, een 40-jarige man uit Soest, en de 29-jarige vrouw uit Emmen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De drugs en de auto zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen beide verdachten. Naast dit strafrecht krijgen de verdachten ook een dwangsom van de gemeente opgelegd.