Politie zoekt getuigen

ERMELO – Opnieuw is er vannacht ingebroken bij kinderkledingwinkel That's It in Ermelo. Het is de tweede keer in twee weken tijd.

Ondernemer Ditty Jansen zit er aardig doorheen. ,,Het huilen staat me nader dan het lachen.” Dit maal heeft de politie wel twee verdachten aangehouden. Deze mannen werden bij de winkel in Putten op heterdaad betrapt toen ze een winkelruit insloegen. De politie zoekt echter nog wel getuigen in Ermelo. ,,Het gaat dan om twee mannen op een donkerrode scooter,” aldus wijkagent Jelle van Heerikhuize. De twee mannen die zijn aangehouden hadden veel munt en papier geld bij zich. ,,Dat kwam uit z’n spaarvarkentje,” zegt Van Heerikhuize, die dat verhaal natuurlijk niet gelooft. De verdachte komt uit Barneveld en heeft inmiddels 496 antecedenten.

Scooter

In Putten was er een getuige die een goed signalement van de verdachten kon geven. De mannen vluchtten op een donkerrode scooter. Rond 04.30 uur hadden agenten de verdachten in het vizier toen ze in de richting van Voorthuizen gingen. De verdachten reden uiteindelijk door een weiland, gevolgd door een politieauto. ,,Na 400 meter verdween de bestuurder met scooter in een diepe sloot,” zo meldt Van Heerikhuize. De dienstauto bleef nog net op de wal.

Naar

Ditty Jansen heeft grote schade aan haar winkel. De mannen hebben de glazen deur ingeslagen, waarschijnlijk met een lifehammer. Er is opnieuw geld buitgemaakt. Maar het is vooral het nare gevoel wat de ondernemer bekruipt. ,,En het gaat al zo goed met de kleine ondernemers,” zegt ze enigszins cynisch. ,,Vier jaar geleden werd mijn auto gestolen. Eén keer had ik een graai uit de kassala en nu dit. Twee keer in twee weken...” De winkel is vandaag wel gewoon open.

Getuigen

Of er verband is tussen de twee inbraken, kan nog niet worden gezegd. En hoewel het voor de hand ligt dat de mannen die zijn aangehouden ook betrokken waren bij de inbraak van That’s It, zoekt de politie nog naar mensen of camerabeelden die dit kunnen bevestigen. Van Heerikhuize hoopt dan ook dat getuigen zich melden.