Veilig fietsen naar het voetbalveld en terug naar huis

ERMELO – De donkere dagen komen, dagen waarop fietsers weer hun verlichting moeten aan doen. DVS’33 Ermelo houdt in samenwerking met de ANWB en Vliek Tweewielers op donderdag 15 oktober een verlichtingsactie om met elkaar het fietsverkeer veiliger te maken.

Kinderen en jongeren zijn kwetsbaar in het verkeer, vooral als ze fietsen zonder goede verlichting. Uit onderzoek blijkt dat met goede fietsverlichting de kans op een aanrijding in het donker daalt met 20 procent. Vanuit veiligheidsoogpunt is het belangrijk dat de leden van DVS’33 Ermelo veilig van en naar de club fietsen. Zeker nu de dagen weer korter worden. Overigens zijn ook niet leden van DVS’33 Ermelo welkom om hun fietsverlichting te laten controleren.

Fietsverlichtingsactie

DVS’33 Ermelo heeft van de ANWB een toolkit ontvangen met alle benodigdheden voor een goed verlichte fiets. Hiermee gaat DVS’33 Ermelo op donderdag 15 oktober tussen 17.00-19.00 uur samen met de ANWB Wegenwacht en Vliek Tweewielers aan de slag om de fiets te keuren, de verlichting te controleren en eventueel te repareren. Zo kan iedereen met een goede fiets en met goede fietsverlichting op pad. Voor de eerste 100 aanwezigen ligt een kleine attentie klaar, deze is beschikbaar gesteld door Vliek Tweewielers. Iedereen is met fiets welkom bij de fietsenstalling op het sportpark aan de Sportlaan.