Nienke Reuvers op de bres voor ontmoetingsplek dierenweide

ERMELO - Vanmiddag overhandigde Nienke Reuvers 549 handtekeningen aan raadslid Evelien Kars (Progressief Ermelo). Hiermee onderstreept de Ermelose het belang van de kinderboerderij op landgoed Veldwijk. ,,Deze plek is belangrijk voor kinderen, maar ook cliënten. Juist die combinatie maakt deze locatie bijzonder. De moeder van Fiene (4) en Ime (2) wil niet met lede ogen toekijken hoe de geiten, de kippen en Donald de eend verdwijnen van het terrein. Daarom startte ze een petitie en met succes.

De kinderboerderij van Veldwijk zal plaats moeten maken voor nieuwbouwwoningen. ,,Dat begrijp ik, maar laten we kijken of we iets in deze buurt kunnen realiseren,” meldt Reuvers, gesteund door meer dan vijfhonderd betrokkenen die haar plan steunen. Ook Evelien Kars ziet het belang en spreekt over mogelijkheden. ,,Mijn advies is om met een plan naar de raad te komen.” Kars, die hierover natuurlijk contact heeft gehad met het college meldt dat wethouder Laurens Klappe hier positief naar kijkt. ,,Maar de regie ligt bij de belanghebbenden. Het zou prachtig passen in het woensdag aangenomen plan van Right to Challenge - burgerparticipatie.

Mooi voorbeeld

Reuvers wil de mogelijkheden nu in elk geval onderzoeken. ,,Ik hoop dat we een dierenweide, al is het in een andere vorm, kunnen behouden. Ik zie wat het doet voor kinderen en cliënten.” Ze noemt het een mooi voorbeeld van een inclusieve samenleving. Het feit dat zoveel mensen de petitie hebben getekend heeft haar verrast. Ook de positieve houding van raadslid Kars geeft haar hoop. ,,Ik ga kijken hoe het op andere plaatsen in stand wordt gehouden. Ik ben bij de stadsboerderij in Delft wezen kijken, maar ook de Dierenweide in Harderwijk is een mooi voorbeeld.” Reuvers zoekt wel mensen die haar in dit stadium willen helpen. Ze staat nog helemaal aan het begin, maar wil graag de hordes nemen in het belang van zo’n unieke locatie. ,,Misschien kan ’s Heeren Loo hier wat in betekenen of stichting Materra,” vult Kars aan. Ook de dagbesteding van GGz Centraal wil Reuvers raadplegen. ,,Je hebt nog tijd,” zegt Kars tot besluit. ,,Deze locatie wordt pas over een paar jaar ontwikkeld. Gebruik die tijd om de mogelijkheden te onderzoeken.”