Service voor burgers

ERMELO – Het is weer herfst en dat betekent veel afgevallen blad in tuinen en op de weg. Ook bomen die door de gemeente worden onderhouden, verliezen hun blad in uw tuin of voor uw deur. Daarom plaatsen wij elk jaar, in de herfst, bladkorven op verschillende plekken in de gemeente. Deze week staan ze er weer! De zevenentwintig bladkorven blijven staan tot half december. 

Men kan de korven gebruiken voor al het blad dat van de gemeentelijke bomen waait. De gemeente plaatst die bladkorven om overlast van bladeren zoveel mogelijk te voorkomen, als service naar de inwoners. Het is niet de bedoeling dat burgers hun eigen blad- of tuinafval in de korven achterlaat. Dit hoort in de groene container. De korven zijn dus alleen voor gemeentelijk bladafval. De bladkorven worden wekelijks geleegd.

Verdeling

De bladkorven zijn een soort brenglocatie, net als de glas- blik- en textielcontainers. Bij de plaatsing van de bladkorven is gekeken naar een gelijkmatige verdeling over de gemeente. Maar ook de bereikbaarheid en het aantal gemeentelijke bomen op de locaties spelen mee bij de verdeling. De locaties waar de korven staan zijn: Lange Haeg bij Kolevaarserf, Achtschepel / Rutgerskamp, Reigerstraat, Meerkoetstraat, Tuinfluiterstraat/Telgterweg, Lijsterlaan, Kievitsstraat, Eksterstraat, Koperwiek, Telgterweg/Wiekslag, IJsbaanweg, Bloemfontein, Kanoweg, Grote Bloemkamp/Oude Telgterweg, Ds. Medenbachweg/Oude Telgterweg, Kerkbrink, Dirk Staalweg/ Groeneweg, Willem de Zwijgerlaan, Jasmijnweg, Hoge Wal, Veluws Hof, Veldweg, Horsterweg op Arie van der Meijdenplantsoen, Lelielaan, Amaliahof, Veldwijk Van de Berghlaan / van de Hooplaan, Speuld Garderenseweg. De exacte locaties staan vermeld op de gemeentelijke website.