Veluwse aanpak met succes

ERMELO – Jong, fit en gedreven! Dat is waar het Politieteam Veluwe-West voor staat. Dat vertelt wijkagent Rick van der Kraan. Het politieteam Veluwe-west is, als één van de twaalf genomineerden, in de race voor de titel Beste politieteam van Nederland vanwege haar aanpak van drugsoverlast en inbrekerswerktuigen op straat. Vrijdagavond 30 oktober volgt de uitslag.

Vorig jaar won dit basisteam (team Harderwijk, Ermelo, Putten) ook al de WEP Award.een maandelijks uitgereikte wisseltrofee voor goed politiewerk. De Award was een waardering voor de wijze waarop de politie samenwerkte met andere partijen en de bestuurlijke 'last onder dwangsom' inzette in de bestrijding van criminaliteit. Van der Kraan: ,,De Ermelose wijkagent Jelle van Heerikhuize was een van de aanstichters van deze aanpak. Hij is er morgenavond ook bij als we via een stream de finale gaan beleven." Dit jaar is het team genomineerd voor haar ‘Veluwse methode’ met de aanpak van drugsoverlast en inbrekerswerktuigen op straat. Ieder jaar wordt uit de maandwinnaars het ‘Beste politieteam van Nederland’ gekozen. In 2019 ging de grote beker naar het Team Opsporingscommunicatie, in 2018 werd Team Sint Maarten het Beste Politieteam, in 2017 werd Team district A Den Haag het Beste Politieteam en in 2016 werd Team AVIM het Beste Politieteam.

Jury

Eigenlijk zou het winnende team bekend worden gemaakt tijdens een groot gala, maar dat kan vanwege corona geen doorgang vinden. ,,We gaan de stream met zijn allen bekijken op het politiebureau in Harderwijk. Dan zal blijken hoe de jury, bestaande uit: Ton Heerts (burgemeester Apeldoorn), Wim Saris (Directeur-Generaal Ministerie Justitie en Veiligheid), Loes Thissen (voorzitter COR) en Rob den Besten (oud-voorzitter van de COR), het team Veluwe-west beoordeelt.