'Het doet zeer om zo afscheid te moeten nemen'

ERMELO  – Restaurant Het Wapen van Ermelo sluit de deuren. Horecaondernemer Sanjay Kowlesar heeft dit, na alles te hebben afgewogen, besloten. ,,Dat is ontzettend jammer, vooral voor Gini die zich de afgelopen tijd met haar team op Het Wapen focuste,” aldus Kowlesar.
,,Het is een hele moeilijke beslissing, maar soms moet je zakelijk handelen en niet vanuit emotie/hart.”

De horeca verkeert in zwaar weer en door de coronamaatregelen kunnen gasten nu niet meer bij Het Wapen van Ermelo komen. ,,Het doet zeer om op deze manier afscheid te moeten nemen,” zegt Kowlesar ,,We hadden liever een afscheidsborrel willen houden zodat we de gasten persoonlijk konden spreken.”

Terras Top 100

Het Ermelose restaurant op het Pauwenplein stond vorig jaar nog in de Terras Top 100. Net als Kowlesars andere restaurant De Graaf van Gelre in Harderwijk. De focus in Harderwijk was er altijd 100% vanuit mij,in Ermelo had Gini de touwtjes in handen.” Naast de problemen, ontstaan door corona, spelen er ook privé een aantal dingen waardoor Kowlesar heeft moeten besluiten Het Wapen van Ermelo te sluiten. ,,Ik moet persoonlijk nog volledig herstellen van mij zenuw beklemming vanwege een Hernia. Daarna kijken we rustig verder wat we gaan doen.”

Toekomst

Er zijn inmiddels nieuwe plannen voor  het voormalige postkantoor. Maar het is nog te vroeg hier iets over te publiceren.