Leukste WebCamping zet alle zintuigen 'aan'

ERMELO/ REGIO - Het is een idee dat geboren is rondom Camping in de Rimboe in Ermelo. Muzikant Joost Speelman vindt de omgeving zo ontzettend mooi dat hij dit op een ludieke wijze aan anderen wil laten zien. Hij neemt mensen tijdens een WebCamping op 28 november mee naar buiten om alle zintuigen 'aan' te zetten.

Ook Wim van der Vermeulen, eigenaar van Camping in de Rimboe, zal rond het kampvuur kruipen om met Speelman en Speelman mee te spelen. ,,De winter ligt op de loer, de maatregelen scherpen weer aan. Tijd om je kampeerspullen uit de kast te halen en mee te doen met de leukste WebCamping van Nederland," meldt de Ermelose journaliste Christine Ros, lid van het enthousiaste team Buiten Bewust Zijn. ,,Om toch samen te zijn, warmte te voelen, elkaar te inspireren. Want zelfs nu je binnen moet blijven, kun je prima outdoor gaan."  Naast de lifestyle events voor besloten groepen en de vier open belevenissen per jaar, starten zij hun nieuwe, bijzondere concept daarom met een landelijk, muzikaal kampeer event waarbij iedereen ondanks alles en dankzij alles de rest van de camping plus de artiesten gewoon in huis haalt.

Floortje Dessing

Of je nou een grote tuin hebt, je tentje op het balkon opzet of de mooiste outdoor plek naar binnen haalt is aan jou. Je zit sowieso met ons om het kampvuur zodra je mee doet aan de leukste WebCamping van Nederland livestream. Zo ook globetrotter Floortje Dessing: ,,De nachten worden kouder, de dagen veel korter en we moeten met z'n allen heel veel binnen blijven. Ook ik. Ook ik kan niet naar het buitenland. Maar dat betekent niet dat we niet van het buitenleven kunnen genieten'', bemoedigt Floortje terwijl ze aan het bedenken is waar zij haar tipi uitslaat. Even geen reis kunnen maken betekent tenslotte niet meteen dat dit het einde van de wereld is, weet ze. Sterker nog, er valt zeker een mooie trip te maken, dichter bij huis dan ooit. Daarom kruipt Floortje zaterdag 28 november om het kampvuur want ,,het belooft een heel bijzonder indoor/ outdoor spektakel te worden. Een muzikaal feest.'' En zodra ook jouw eigen haard brandt, de kaarsjes flakkeren in het donker en een zak marshmallows het kamperen compleet maakt, schuif je net zo goed online aan bij ons in het bos.

Veluws Roodbont

Ros:,,Op misschien wel één van de mooiste plekjes van de Veluwe - tussen stuifzand, uitgestrekte heide, omringd door groot wild - hebben wij een schitterende tent opgezet, verzorgd door Human Comfort. Het vuur knettert al vrolijk terwijl de chef-kok het eerste stukje malse Veluwse Roodbont op zijn Bastard legt. We nemen een kijkje in de stallen zodra we overschakelen naar de boer die dit (h)eerlijke lokale vlees levert, gevolgd door de fijne kneepjes van de chef. Vanzelfsprekend hebben we ook al wat beweging in de benen." Want Buiten Bewust Zijn, zou geen Buiten Bewust Zijn zijn als ze er eerder vandaag niet al lekker op uit zijn geweest, zoals Bob de Jong van plan is. ,,Ja, 28 november gaan we, voordat we online bij elkaar kruipen, met zijn allen naar buiten toe'', lacht de olympisch schaatskampioen van Turijn. ,,We gaan wandelen, we gaan fietsen en genieten van de mooie natuur.''

Achtertuin

Slalommen tussen de bomen op een mountainbike, over singletracks stieren, energie krijgen door het te geven en dan lekker voldaan neerploffen rond het vuur. Dat doet ook Christine Ros, fervent en wereldwijd fietser. Met de Veluwe als achtertuin en een portefeuille vol grenzeloze avonturen kan zij smakelijk vertellen over haar tochten, maar net zo goed over de mensen die zij ontmoette. En daarmee is de connectie met Zwitserland, Nepal en Georgie al snel gemaakt. Het kampvuur is een plek geworden waar verhalen tot leven worden gebracht, gesprekken ontstaan en het is een podium. Want er is geen mooier decor voor een artiest dan de natuur. De jongens van Speelman en Speelman, het bekende muziek- en theaterduo, hebben hun handen dan ook al lekker gewarmd en sturen de eerste noten de buitenlucht (en jouw tentje) in. Ze zingen voor jullie. Een waar concert die jij vanuit je eigen kampeerplek kunt bijwonen. Natuurlijk kunnen we met elkaar praten, je bent er live bij. Vertel vooral wat je aan het doen bent, wilt horen en stuur ons de meest gezellige foto's van waar jij met ons om het vuur bent gekropen. Vanavond zijn we meer in verbinding met elkaar dan we dit jaar zijn geweest en voor mogelijk hielden. Met zijn allen even eropuit om iets bijzonders, veelzijdigs en verrassends te beleven, dat is het doel van de WebCamping van Buiten Bewust Zijn.

Thuis kamperen

Het idee van de webcamping is simpel. Nederland is op 28 november vanaf 18.00 uur één groot tourveld geworden, maar deelnemers hoeven zich alleen te concerteren op hun eigen plekje. ,,Zet je camper op de oprijlaan of klap je stoeltjes uit voor je tentje in de tuin. Liever met de kinderen naar binnen? Zij bouwen vast het mooiste en warmste kampeerverblijf in de woonkamer. Zorg ervoor dat je een knus plekje creëert en lekker kunt zitten voor alles wat er gaat komen deze mini-vakantie. Eén voordeel van deze reis, je hoeft geen uren in de auto te zitten en Mepal mokken mee te zeulen. Alles is voorhanden en iedereen trouwens ook. Klap je laptop open en je haalt de rest van de camping gewoon in huis. Net als de artiesten die vanavond voor je spelen." In de online chat box deelt het team Buiten Bewustzijn verhalen. Ros: ,,We willen ook heel graag zien hoe mensen er deze avond bij zitten zodat we aan kunnen schuiven. Vergeet vooral de luidsprekers niet, want onze sprekers en muzikanten willen natuurlijk wel echt binnen komen." Buiten Bewust Zijn wil op deze manier belangstellenden kennis laten maken met een totaal nieuwe en unieke belevenis. Met elkaar, op avontuur in de natuur. Het betreft een culinair, actief en muzikaal outdoor event waar we fysiek met een klein gezelschap, zoals de naam het al zegt, Buiten Bewust Zijn. Midden in een betoverd bos, tussen het wild. Het kampvuur nodigt iedereen uit om plaats te nemen voor een intiem en akoestisch concert onder de sterrenhemel.

Zodra de tijd en gezondheid zich er weer voor leent organiseert Buiten Bewust Zijn -naast het outdoor event voor besloten groepen- vier keer per jaar Buiten Bewust Zijn voor iedereen die deze beleving wil meemaken. Hou daarvoor social media in de gaten. www.buitenbewustzijn.nu