'Samen zetten we de schouders eronder' 

ERMELO - De coronacrisis trekt momenteel een zware wissel op een aantal winkeliers en op de horeca. Het zijn uitdagende tijden waarbij samenwerking op lokaal niveau essentieel is. Dat was voor vereniging Pauwer reden genoeg om samen met de Rabobank, de gemeente Ermelo en ondernemer Sander Berntsen van PLUS Supermarkt een ludieke spaaraktie te starten. ,,Zegels sparen loont!" zegt Berntsen. ,,Met de ErmeLokaal-cheque heeft de consument een rendement van 100%" 

Winkels vormen samen met horeca het hart van de aantrekkelijkheid, vitaliteit en leefbaarheid van ons dorp. Om deze ondernemers te ondersteunen is de actie ErmeLokaal in het leven geroepen. Rabobank Randmeren gaf hier ook een financiële bijdrage aan. ,,Juist om de lokale winkeliers een steuntje in de rug te bieden," vertelt locatiedirecteur Erik Groeneveld. Uit onderzoek blijkt overigens dat vier op de tien mensen bewust naar de lokale winkelier gaat om de lokale gemeenschap overeind te houden. Om nog meer mensen te verleiden tot lokale aankopen heeft vereniging Pauwer de ErmeLokaal-cheque in het leven geroepen. Deze is vanaf volgende week verkrijgbaar.

 Zegels

Vanmiddag werd het startsein gegeven. Klanten kunnen bij de PLUS Supermarkten in Ermelo koopzegels sparen. Voor iedere besteedde euro koopt de klant een zegel voor 2 cent. Bij 200 zegels is het boekje vol en heeft men voor 4,00 euro zegels gespaard. Deze zegelkaart kan bij de supermarkt ingewisseld worden voor een ErmeLokaal cheque ter waarde van 8,00 euro. Hierdoor verdient de consument een rendement van 100%. En dat kan door deelnemende winkeliers nog worden verhoogd door middel van acties. Wethouder Leo van der Velden is erg enthousiast over het initiatief. ,,De Coronacrisis raakt een deel van de ondernemers hard en daarom is deze lokale cheque er om het lokaal inkopen te stimuleren en zowel de inwoners als de ondernemers te ondersteunen." De gemeente zorgt voor budget om ook de marketing er omheen goed te kunnen regelen. De ErmeLokaal cheque moet ervoor zorgen dat er meer geld in het laatje komt bij lokale ondernemers, die vanwege corona een moeilijke periode doormaken. Tegelijk besparen consumenten dus flink door mee te doen met de spaaractie.

Oudejaarstrekking

,,Deze actie komt in plaats van de december-stempelactie," vertelt Bert Onderweegs namens de vereniging Pauwer. ,,Aangezien er geen Kerstmarkt komt, hebben we vooral gekeken naar wat wel kan. De ErmeLokaal cheque loopt overigens door tot halverwege 2021, afhankelijk hoe snel de cheques op raken." Het is een samenloop van omstandigheden. Sander Berntsen, die onlangs de supermarkt overnam van Frits Alberts, had al plannen om zo'n lokale actie op te gaan zetten. ,,Eigenlijk vielen begin september de puzzelstukjes op zijn plek," vertelt hij enthousiast. ,,Samen hebben we er toen actie op ondernomen." Winkeliers worden nu uitgedaagd om met deze ErmeLokaal actie extra uit te pakken. Zo kunnen er bijvoorbeeld extra kortingen worden gegeven op bepaalde producten. Daarnaast wordt er een oudejaarstrekking gehouden onder de dan al ingeleverde waardecheques. Het is een initiatief van vereniging Pauwer die dit organiseert in samenwerking met de Rabobank Randmeren, PLUS Supermarkten, de gemeente Ermelo en het wordt ondersteund door het CentrumManagement Ermelo. ,,Samen zetten we de schouders eronder," aldus Onderweegs. www.ermelokaal.nl