Vereniging Buurtbus zoekt vrijwilligers

ERMELO – De buurtbusvereniging is voor de buurtbus tussen Ermelo-Horst en Garderen op zoek chauffeurs. De verwachting is dat de buurtbus binnenkort weer zal gaan rijden.

De Buurtbus Ermelo, lijn 501 van Syntus Gelderland, verzorgt het openbaar vervoer met een vaste 1-uurs dienst tussen Ermelo en Garderen en is onderdeel van het openbaar vervoer in het verzorgingsgebied van Syntus Gelderland. De vrijwilliger rijdt twee tot drie uur per veertien dagen volgens een vaste dienstregeling met een negen persoonsbus. Om de bus te mogen rijden, moet men wel in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B(E) is vereist. De buurtbus zorgt ervoor dat ook de kleine kernen zoals Horst, Drie, Speuld en Houtdorp bereikbaar blijven.

Keuring

Reizigers kunnen in de buurtbus gewoon reizen met een OV kaart of met PIN betalen, het is helaas uit veiligheidsoverwegingen niet meer mogelijk om contant te betalen. Er wordt gereden van maandag t/m vrijdag vanaf 07.21 uur tot en met 18.36 uur en op zaterdag van 08.21 uur tot en met 17.36 uur, op zon- en feestdagen wordt er niet gereden. Kandidaten worden gekeurd door een keuringsarts ook zal er een testrit moeten worden afgelegd. Zowel dames als heren die belangstelling hebben of nadere informatie wensen kunnen een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..