WerkCentraal

Legpuzzels Rotary erg in trek

ERMELO – Vanmiddag hebben de bewoners van zorgcentrum Kroondomein legpuzzels ontvangen van Rotary Ermelo. Fervent puzzelaar Marten Hoeve (90) denkt twee weken nodig te hebben om de puzzel van 1000 stukjes te maken.

Rotary Ermelo schenkt 10 puzzels aan de Zorggroep Noordwest Veluwe. Hiermee participeren ze in de actie van Rotaryclub Winschoten. ,,Zij wilden geld inzamelen voor End Plastic Soup,” vertelt Patty van Vierzen, voorzitter van Rotary Ermelo. ,,Het geld is bedoeld voor de ontwikkeling van een 'great bubble barrier'.” De puzzels, in Jan van Haasteren stijl, vinden gretig aftrek bij Rotaryclubs in binnen- en buitenland.

Afvalprobleem

Met dit bubbelscherm moet het plastic afvalprobleem in de zee aangepakt worden. Marten Hoeve, die sinds begin dit jaar in het nieuwe zorgcomplex woont, heeft meer oog voor de puzzels. ,,Ik denk wel dat deze puzzel ingewikkeld is, maar dat maakt een puzzel ook leuk.” Hij puzzelt iedere dag wel een paar uur. ,,Het is net een baan,” vult hij lachend aan. ,,Puzzelen geeft rust, het is heerlijk om te doen.”

Erg in trek

Het is een trend, sinds de corona-quarantaine zijn veel mensen aan het puzzelen geslagen. En dat helpt bij een actie als deze. Want in korte tijd zijn er al meer dan 3800 Rotary-puzzels verkocht. De puzzels in Jan van Haasteren stijl zijn erg in trek. ,,Maar ze zijn voor 20 euro per stuk nog verkrijgbaar,” aldus Van Vierzen. ,,Alles voor het goede doel.” Bestellen kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De Rotary Ermelo schenkt overigens niet alleen de puzzels. ,,Bewoners die niet alleen willen puzzelen, kunnen een beroep doen op leden van de Rotary. Zij komen dan gezellig meepuzzelen.