Toename beroep op voedselbanken

ERMELO – KleurRijk kinderopvang houdt een inzamelingsactie voor de Voedselbank. En met succes. Pakken wasmiddel, potten groente, ontbijtkoek en soep stromen binnen. Coördinator Gijs van Norden van de Voedselbank kwam daarom maandag alvast wat kratten ophalen.

,,We hebben een inzamelingsactie als deze al eens eerder gedaan,” vertelt Martine Looper. ,,Een oproepje in de nieuwsbrief was voldoende om de stroom op gang te brengen.” En daar is Van Norden heel blij mee. ,,Vorige week mochten we ook op de Goede Herderschool heel veel spullen ophalen. Wat dat betreft krijgen we veel steun.” En dat is hard nodig, zeker in deze tijd.

Dreigende tekorten

Het kabinet maakte vorige week bekend dat er extra geld komt voor de voedselbanken. Hulp is nu nodig om dreigende voedseltekorten voor te zijn. Door een verwachte toename van het beroep op de voedselbanken vanwege de coronacrisis en minder aanvoer van voedsel vanuit de supermarkten, voorzien de voedselbanken in Nederland problemen. 

KleurRijk

Terwijl de kinderen vrolijk spelen, stoppen de betrokkenen de spullen in kratten. ,,Het is mooi dat ouders zo hard meewerken aanj dergelijke initiatieven,” meldt Loopers dankbaar. KleurRijk biedt kinderopvang aan in samenwerking met de Prins Bernhard en de Klokbeker. Zo is er plek voor peuters, maar ook voor kinderen als een buitenschoolse opvang. ,,Er is nog plaats,” zegt Looper enthousiast. www.kleurrijkkinderopvang.nl