'Een museumbezoek is een uitje in je eigen omgeving'

ERMELO - ,,Als je denkt dat er niks meer mag, dan kijk je niet goed," zegt museumdirecteur Germa Greving. ,,Museum Het Pakhuis is op zaterdag en in de Kerstvakantie geopend en daar is van alles te zien en te beleven!" Het Ermelose museum voldoet aan alle coronamaatregelen en zorgt zo voor een uitje in eigen omgeving. ,,We begrijpen dat je zoveel mogelijk reisbewegingen moet voorkomen. Kijk daarom in je directe omgeving."

Museum Het Pakhuis heeft ten opzichte van vorig jaar 75 procent van de bezoekersaantallen moeten missen: een daling van driekwart van het totaal aantal bezoekers. Greving: ,,Daar kan de Ermelose bevolking wat aan doen. Steun het lokale museum in Ermelo met een bezoek: een bezoek is veilig en er is van alles om mee aan de slag te gaan! Regelmatig vinden doe-activiteiten plaats zoals in de aankomende kerstvakantie."

Geschiedenis

Wie lokaal een bezoek brengt aan het museum zal versteld staan van de Ermelose geschiedenis. Museum Het Pakhuis herbergt niet alleen een tentoonstelling over de vroegere Romeinse (tijdelijke) bewoners in Ermelo en de Romeinse marskampen, maar ook een expositie over het emotionele verhaal van Eva en Bram Beem, twee joodse kinderen in Ermelo tijdens de Tweede Wereldoorlog, in de tentoonstelling Verborgen Brieven. Bezoek Museum Het Pakhuis en ervaar wat een bezoek aan deze expositie met je kan doen.

Vrienden

Voor wie niet goed ter been is, maar wel het lokale museum wil steunen, kan Vriend worden van het museum vanaf €20 per jaar. Vrienden hebben altijd gratis toegang tot het museum en ontvangen zes keer per jaar de nieuwsbrief. Ook bedrijven zijn welkom om zich aan te melden. Daarnaast is het ook mogelijk voor zorginstellingen om Het Pakhuis naar hen toe te laten komen met 'Pakhuis on Tour' – neem daarvoor contact op met het museum.

Veiligheid

Vooraf reserveren is nodig voor u en de veiligheid van personeel en vrijwilligers van Museum Het Pakhuis. Kom alleen als u en uw gezelschap geheel klachtenvrij is. Een reservering maken of wijzigen is snel, kosteloos en zo geregeld: bel naar 0341 760 777 op zaterdagen of tijdens activiteiten of mail op elk moment naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld bij de reservering het totale gezelschap van het bezoek en wanneer deze plaatsvindt. Deze gegevens worden tot maximaal twee weken na een bezoek bewaard voor eventueel contactonderzoek. Medewerkers van Museum Het Pakhuis maken meerdere keren per dag volgens het Museumvereniging protocol voor openstelling interactiepunten schoon.

In de winterperiode is het museum op zaterdagen van 10:30-16:30 geopend en tijdens vakanties op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag op dezelfde tijden. Tijdens de Kerstvakantie vinden op dinsdagen, donderdagen en zaterdagen activiteiten plaats die geschikt zijn voor het hele gezin. Meer informatie over een veilig bezoek aan het museum, entreeprijzen, activiteiten tijdens de kerstvakantie is te vinden op www.hetpakhuisermelo.nl