Nieuwe elektrische bussen en nieuwe dienstregeling

ERMELO/Regio - Vanaf 13 december verandert de dienstregeling voor het busvervoer in de regio IJssel-Vecht. Hier vallen ook Ermelo en Harderwijk onder. RRReis is vanaf die datum de nieuwe vervoerder en rijdt met elektrische bussen, nieuwe routes en aangepaste reistijden. De regio IJssel-Vecht is een samenvoeging van de huidige reisgebieden Midden-Overijssel en Veluwe, waar nu nog de bussen van Syntus Overijssel en Syntus Gelderland rijden. Er komen zo'n 250 nieuwe elektrische bussen. Dat is het grootste aantal elektrische bussen in één regio in Europa! De bussen rijden zonder schadelijke uitstoot en zijn een stuk stiller en comfortabeler.

De dienstregeling van de stad- en streekbussen van Harderwijk wijzigt. Busroutes veranderen en op enkele routes gaan bussen vaker of juist minder vaak rijden. Ook zijn er in de regio meer reismogelijkheden. Verder wordt er op enkele routes bij minder haltes gestopt. Hierdoor zijn reizigers sneller op hun bestemming en zijn ritten, voor een deel van de reizigers, goedkoper. Op rustige tijden rijdt reserveerRRReis op buslijn 1, 101, 104 en 111. Er zijn dan weinig reizigers die gebruik maken van de bus. Een rit moet vooraf gereserveerd worden.

Vervoerbewijzen

Vanaf 13 december wijzigen ook de vervoerbewijzen bij RRReis. Er komen twee nieuwe abonnementen: RRReis Altijd Vrij en RRReis Traject Vrij. In de hele regio waar RRReis rijdt, zijn de kaartsoorten en tarieven voor alle bussen gelijk. Dus bij buurtRRReis, comfortRRReis en reserveerRRReis. Dat maakt reizen extra makkelijk. Het 65PLUSkaartje (nu nog te koop op de Veluwe) is straks niet meer te koop bij RRReis. Alle informatie over vervoerbewijzen zijn te vinden op: RRReis.nl/vervoerbewijzen.

Wat verandert er

Buslijn 1 in Harderwijk stad rijdt één keer per uur via een nieuwe route door Frankrijk en Stadsdennen. De haltes Karel Doormanlaan, De Wittenhagen, Tinnegieter, Hazelaarlaan en Veldkamp vervallen. Reizigers die gebruikmaakten van deze haltes reizen via de halte Deventerweg met buslijn 104. Buurtbus lijn 513 (Harderwijk - Ermelo) rijdt voortaan een nieuwe route door De Wittenhagen en het Leisurepark en vervangt daarmee een deel van de oude route van de stadslijn 1. Reizigers uit De Wittenhagen stappen op of af bij de haltes Deventerweg, De Wittenhagen en Karel Doormanlaan. De nieuwe route van stadslijn 1 zorgt ervoor dat reizigers voortaan sneller en soms ook goedkoper op hun bestemming zijn. Buslijn 1 sluit op het station aan op buslijn 104, waarmee reizigers naar het centrum van Harderwijk reizen. De route van buslijn 101 wijzigt. De bus rijdt voortaan tot station Vathorst in Amersfoort. Op dit station stappen reizigers over op de bussen of trein naar Amersfoort centraal. De ritten van lijn 101 die van maandag tot en met vrijdag binnen Harderwijk rijden (Station - Salentijnerhout) vervallen. Van maandag tot en met vrijdag na 21.00 uur en in het weekend rijdt lijn 101 enkel binnen Harderwijk (Station - Salentijnerhout) als reserveerRRReis.

Meer informatie

De busfolders en lijnnetkaarten van de nieuwe dienstregeling zijn te vinden op RRReis.nl/dienstregeling. Ook vinden reizigers op deze website een overzicht van alle buslijnen en de gehele dienstregeling van de regio IJssel-Vecht. Keolis Nederland verzorgt het openbaar vervoer in de regio IJssel-Vecht onder de naam RRReis in opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel.