Boswachter voert aanhanger vol grof vuil af

ERMELO - Donderdagmorgen troffen medewerkers van de gemeente opnieuw grof vuil dat gedumpt was in het bos aan. ,,Een bank, een grote matras en nog wat spullen, waarschijnlijk afkomstig uit een vakantiewoning," somt boswachter Henk Jan Zwart op. Hij vertelt dat dit met regelmaat gebeurt. ,,Wekelijks treffen we vuilniszakken en dergelijke grote dumpingen gebeuren maandelijks."

Collega's van Zwart hebben een grote aanhanger vol grof vuil afgevoerd. ,,Dit kost de samenleving veel geld." Zwart schat de kosten per keer op vijfhonderd tot 1000 euro. Het dumpen van afval is volgens hem een groeiend probleem. En hoewel alles gedaan wordt om de dader op te sporen, blijft dit een lastige klus. Waarschijnlijk is het afval vanmorgen in alle vroegte gedumpt in de omgeving van het Indianenbos. Zwart roept mensen op die iets gezien hebben dat te melden. 

Boete

Mocht de dader gepakt worden, dan krijgt deze een flinke boete. ,,Die boete kan aardig in de papieren lopen. Het opruimen van dit afval komt anders voor rekening van de OZB-betalers," aldus Zwart.