Wildobservatiepunt vergroot kans op het zien van wild 

ERMELO - Gisteren hebben medewerkers hard gewerkt om een wildobservatiepunt te realiseren in Het Ruige Veld. Vier grote larix-houten schermen vormen een robuust wildscherm. ,,Zo'n openbaar wildscherm is een echte trekker," zei ondernemer Reinier Kaper afgelopen zomer. Hij is heel blij dat het observatiepunt er nu is.

In het gebied, achter het Indianenbos aan de Oude Arnhemsekarweg, heeft de gemeente een groot blok als rustgebied gecreërd. Dat is nodig om zo'n wildobservatiepunt tot een succes te maken. Hier maken ze een wildakker waar het wild gelokt zal worden. Een bospad wordt afgesloten om het rustgebied groot genoeg te maken.

Aanwinst

Donderdag werden de meters hoge palen in de grond gezet. Daar tussen zijn schermen van gestapeld hout geplaatst. Hierin zitten kijkgaten op verschillende hoogtes. Zo kunnen mensen straks wild bekijken zonder dat het wild hen opmerkt. Volgens Kaper, eigenaar van Organisatiebureau Reintje de Vos, is het scherm een echte aanwinst voor Ermelo. ,,Een plek waardoor je een grotere kans hebt zelf het wild te kunnen observeren.”