Samenwerkingsfonds wil impuls geven aan sociale verbinding

ERMELO/ REGIO - Provincie Gelderland en het Oranje Fonds lanceerden 11 december het samenwerkingsfonds Verbind je buurt!. Dit fonds gaat een extra impuls geven aan sociale verbinding tussen mensen in Gelderse dorpen, buurten en wijken. Mensen moeten mee kunnen doen in de samenleving.

Provincie Gelderland en het Oranje Fonds storten allebei jaarlijks € 1 miljoen in het fonds. Hiermee steunen ze tot en met 2022 Gelderse initiatieven die zich richten op het verbinden van mensen, zodat zij zo veel mogelijk kunnen meedoen in onze samenleving. Voorbeelden van initiatieven die in aanmerking komen zijn:

nieuwe ontmoetingsactiviteiten in een huiskamer, dorpshuis of inloophuis;
een maatjesinitiatief voor kinderen in kwetsbare gezinnen;
vrijwillige vervoersdienst voor plattelandsouderen;
een buurtvereniging die samen met de buurt een groene moestuin start.
Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar.

Meer verbinding

Het Oranje Fonds is blij met de samenwerking met provincie Gelderland. Sandra Jetten, directeur van het Oranje Fonds: ,,Om te zorgen voor impact, werken we heel graag samen met partners. Met steun van de provincie kunnen we zorgen voor substantieel meer verbondenheid in Gelderland. We kijken dan ook uit naar goede initiatieven voor sociale projecten.”

Sociaal contact

Peter van ’t Hoog, gedeputeerde, sluit zich daar graag bij aan: “We trekken graag samen op met het Oranje Fonds om sociale initiatieven te kunnen blijven ondersteunen, zeker in deze tijd waarin sociaal contact juist zo belangrijk is. Ik hoop van harte dat 2021 voor Gelderlanders in sociaal opzicht veel gaat betekenen.”

Aanvraag

Mensen kunnen sociale initiatieven die passen bij de doelstelling van dit samenwerkingsfonds een aanvraag indienen. Meer informatie vind je hier.