Online tour voor nieuwe leerlingen

ERMELO - Afgelopen week was een filmploeg met twee camerateams op Groevenbeek om gedurende drie schooldagen opnames te maken voor de open huis film ‘Welkom in onze Groevenwereld’. Deze week en de eerste schoolweek in januari zijn nog meer draaidagen gepland. Door de corona-maatregelen kunnen de fysieke open dagen in januari namelijk niet doorgaan. Groevenbeek kiest er daarom voor om een interactieve film te maken welke in januari via de website van de school te zien zal zijn.

Vooral voor de ouders van de leerlingen groep 8 is het heel vervelend dat ze de school niet kunnen bezoeken. De groep 8 leerlingen zelf hebben al wel verschillende mogelijkheden gehad om fysiek kennis te maken met Groevenbeek. Dit was in november toen ze met de klas op bezoek zijn geweest. Daarnaast waren er de afgelopen twee woensdagen open lesmiddagen waar leerlingen zich voor hebben kunnen inschrijven. Ruim 500 leerlingen hebben hier inmiddels gebruik van gemaakt. Na de kerstvakantie zijn er nog twee open lesmiddagen.

Tortilla Media

Tortilla Media heeft de opnames gemaakt. Het leuke is dat het mediabedrijf gerund wordt door de broers Remco en Roland Guijs, twee oud-leerlingen van Groevenbeek. In de interactieve film wordt de kijker meegenomen in het schoolleven van Linde. Linde zit in de brugklas en laat zien hoe het leven van een brugger op Groevenbeek eruit ziet. Daarnaast krijgt de kijker straks ook de keuzemogelijkheid om virtuele lokalen binnen te stappen om bij specifieke onderwerpen meer informatie mee te krijgen. De groep 8 leerling krijgt in de online tour regelmatig meerkeuze vragen uit de lessen voorgelegd die vanaf de bank thuis met een muisklik beantwoord kunnen worden.
Er zullen drie films worden gemaakt, voor iedere afdeling één. De online open dagen zijn te zien op 11 januari (afdeling vmbo Putten), 18 januari (afdeling vmbo Ermelo) en 25 januari (afdeling tvwo/atheneum/havo). Alle drie de uitzendingen beginnen om 18.30 uur.