Fractievoorzitter BBE vindt het sneu geld

ERMELO – Wethouder Hans de Haan wil een extra sfeerelement aan het centrum toevoegen door de kerktoren van de Immanuëlkerk aan te lichten. ,,Dit zijn leuke dingen die het dorp aantrekkelijk maken,” aldus de wethouder.

Het plan is om de kerktoren vanaf de buitenkant in de spotlights te zetten, duurzame ledverlichting wel te verstaan. ,,Maar we willen ook van binnenuit het raam uitlichten.” Door led-verlichting te gebruiken, blijft er een energierekening van 80 euro op jaarbasis over. ,,En dan willen we ook de lampen bij de Oude Kerk aanpakken, zodat dit ook duurzaam wordt.”

Krediet

De aanlegkosten worden begroot op €20.000,00 die gedekt wordt uit de begrotingspost Centrumontwikkeling, herinrichting openbaar gebied en kunst. Het college zal de raad dit in de eerstvolgende bestuursrapportage 2021 vragen om van het krediet van 2022 over te hevelen naar 2021. ,,Waanzin,” reageert fractievoorzitter Bart van der Knaap namens BurgerBelangen Ermelo. ,,Het college kwam met het voorstel om de fontein op het Raadhuisplein te stoppen vanwege bezuinigingen en dan gaan we een kerktoren verlichten.”

Stemmen

Van der Knaap stelt nu al tegen dit onderdeel van de bestuursrapportage te stemmen. ,,We houden 'm nog even in onze achterzak, maar ik voel daar zo nodig een amendement of motie in zitten.” De fractievoorzitter vindt het echt sneu geld. Ook vindt zijn partij dat het geen meerwaarde heeft voor het centrum. Daarom stelde partijgenoot Ben Noorloos hierover vragen. Hoe de andere partijen hierover denken, zal begin 2021 moeten blijken als de raad weer vergadert.