Bewonersinitiatieven gericht op leefbaarheid

ERMELO – Begin deze maand zijn Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland akkoord gegaan met de Dorpendeal Ermelo-West. Dit werd 17 december (digitaal) feestelijk gevierd met alle betrokken partijen. De Dorpendeal gaat over bewonersinitiatieven gericht op leefbaarheid, in dit geval in Ermelo-West. Met financiële ondersteuning van de provincie kunnen er verschillende initiatieven worden uitgevoerd.

De provincie Gelderland ondersteunt bewonersinitiatieven gericht op leefbaarheid in een dorp of wijk. De provincie biedt financiële ondersteuning; deze plannen worden ook wel Dorpendeals genoemd. In Ermelo-West is een voorstel voor een Dorpendeal opgesteld door Wijkvereniging Ermelo-West. 

Ontmoetingsplek

Wijkvereniging Ermelo-West gaat, samen met de betrokken partijen De Westerkerk, Inloophuis De Parasol, Welzijn Ermelo en de gemeente Ermelo, verder met de uitvoering van het voorstel en krijgt hier ook financiële ondersteuning voor. De Dorpendeal Ermelo-West bestaat onder andere uit het creëren van een ontmoetingsplek voor de wijk, het aanstellen van een wijkondersteuner die meehelpt bij het opzetten van Buurtjes en het op gang brengen van het concept ‘Gezonde wijk’.

Alternatieve ondertekening

Fysiek samenkomen voor de ondertekening van de Dorpendeal was geen optie. De Dorpendeal is daarom de afgelopen week langs alle betrokken organisaties gegaan voor ondertekening en is daarbij gevolgd door een camera. Tijdens een digitale bijeenkomst op 17 december is de ondertekening van de Dorpendeal (digitaal) getoond en feestelijk gevierd. In de digitale bijeenkomst is de gedeputeerde, Dhr. van ’t Hoog, uitgenodigd om in het voorjaar van 2021 fysiek langs te komen om de eerste resultaten te bekijken.