Een bewogen jaar in beeld

ERMELO – We sluiten een vreemd jaar af. Een bijzonder jaar waarin veel is gebeurd. We schrijven geschiedenis. Iets waar nog jaren over wordt gesproken. Daarom wil Ermelo van NU een prachtig jaaroverzicht maken, gebundeld in een boek. Vol foto's en verhalen. Reportages over hetgeen 2020 heeft vormgegeven.

Dag in dag uit brengt Ermelo van NU het lokale nieuws. Artikelen over de dorpsbewoners, de nieuwe ondernemers, sport en politiek. We maken fotoreportages bij activiteiten, incidenten en evenementen. Dat laatste was dit jaar wat minder, maar 2020 bracht ons hoogte- en dieptepunten. Zo'n bijzonder jaar gaat de archieven in. 2020 is een uniek jaar. Met een politieke crisis en met corona die diepe sporen in het dorp achterlaat. Maar er gebeurde natuurlijk veel meer.

Tijdsbeeld

Precies een jaar geleden bezochten veel mensen de ijsbaan op het Weitje. Dat feest was een belevenis voor velen. Niemand kon toen weten dat het een van de weinige evenementen zou zijn in 2020. Wil je weten wat er nog meer is gebeurd dit jaar? Bestel dan nu en steun tegelijkertijd de lokale journalistiek! In het boek Ermelo – een bewogen jaar in beeld blikken we terug op 2020. Het wordt een full colour boek met zo'n 180 pagina's met reeds gepubliceerde, maar ook nieuwe beelden en verhalen. Het jaaroverzicht toont het tijdsbeeld van dit dorp. Een boek dat je als Ermeloër in de kast moet hebben.

Crowdfund-actie

Als nieuwsmedium voor en door Ermeloërs werken wij voor veel van onze verhalen samen met de Ermeloërs. Ook voor deze uitgave gaan we graag die samenwerking aan. Daarom zijn we met Voordekunst een crowdfund-actie gestart om dit boek te kunnen drukken. Met het opgehaalde bedrag kunnen we de drukkosten betalen. Naar verwachting zal het boek eind januari 2021 verschijnen. Zo kunnen we terugblikken op héél 2020. Deze actie is tegelijk de kans om jouw eigen exemplaar alvast te bestellen.