Appartementen in de verkoop

ERMELO - Heijmans Vastgoed en Aannemingsbedrijf Draisma ondertekenden deze week de overeenkomst voor De Hooge Riet. Het familiebedrijf Draisma uit Apeldoorn zal de realisatie van de appartementen in het rijksmonument verzorgen. Daarom wappert er vanaf vandaag bij de vlaggen op het grasveld van De Hooge Riet óók een vlag van Draisma.

Aannemingsbedrijf Draisma heeft ruime ervaring in het restaureren, verbouwen en onderhouden van monumentaal erfgoed. De ingrijpende verbouwing van het monument in Ermelo sluit dan ook naadloos aan op hun expertise en ervaring. Het ruim 80 jaar oude rijksmonument zal worden getransformeerd in een gebouw dat is afgestemd op de woonwensen van nu. Comfort en monumentaal erfgoed gaan daarbij hand in hand.

Verkoop gestart

In het monumentale hoofdgebouw van De Hooge Riet worden 32 unieke appartementen gerealiseerd. De verkoop hiervan is gestart op woensdag 23 december. Dit gebeurde tijdens een online uitzending. Op www.dehoogeriet.nl staat informatie over de appartementen en de nieuwbouwwoningen die op De Hooge Riet worden gerealiseerd en die nu in verkoop zijn.

Over De Hooge Riet

Rijksmonument De Hooge Riet is volgens velen het mooiste gebouw van Ermelo. Het werd in 1939 ontworpen als sanatorium volgens de letterlijke betekenis: een gebouw-dat-gezond-maakt. Na jaren van leegstand krijgt De Hooge Riet een nieuwe toekomst. Heijmans Vastgoed ontwikkelt het gebied met in het park 38 nieuwbouwwoningen, te weten: 28 tweelaagse terraswoningen en 10 twee-onder-een-kapvilla’s, in het monument komen 32 unieke appartementen. Op de hoek van de Chevallierlaan en de Stationsstraat wordt een appartementengebouw gerealiseerd van drie woonlagen met 42 studio’s. Deze appartementen zijn sociale huur en bedoeld voor een of twee personen. U-Woon verzorgt te zijner tijd de verhuur van deze appartementen.
.