Man betrokken bij drugsdeal

ERMELO/ ZUTPHEN – Een 39-jarige man uit Hoogezand is door de rechtbank veroordeeld tot 12 maanden cel. Hij krijgt deze straf omdat hij op 28 mei werd aangetroffen in een loods in Ermelo waar een partij van 205 kilo hennep stond.

De man was één van de personen die bezig waren om de hennep in dozen te stoppen. De officier van justitie eiste twee weken geleden een gevangenisstraf van twee jaar omdat het plan was de drugs het land uit gevoerd zou worden, maar daarover is tijdens het onderzoek geen duidelijkheid verkregen. Om die reden is aan verdachte een lagere gevangenisstraf opgelegd dan de officier van justitie heeft gevorderd, namelijk een gevangenisstraf voor de duur van 12 maanden.

Geseald

De rechtbank concludeert dat de man uit Hoogezand zich op 28 mei langere tijd heeft bezig gehouden met het vouwen van dozen en het in dozen stoppen van gesealde verpakkingen en dat het voor hem duidelijk moet zijn geweest dat daar hennep in zat.

Op 28 mei werd de politie getipt door een alerte burger. Bij de doorzoeking van de loods werd 205 kilo hennep aangetroffen, dit heeft een straatwaarde van 1,9 miljoen euro. Twee 45-jarige mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats, en de 39-jarige man uit Hoogezand werden aangehouden.