Kringloopwinkel trakteert zorginstellingen

ERMELO - De ondernemers van De Zaak van Ermelo deelden vandaag zo’n negenhonderd oliebollen uit bij verzorgingshuizen van de Zorggroep Noordwest Veluwe, In de Luwte en De Herbergier. Onder het motto ‘De Zaak van Ermelo doneert’ wilde deze kringloopwinkel de bewoners en medewerkers in de Ermelose zorginstellingen een hart onder de riem steken.

,,Vorig jaar hadden we een wensboom in de zaak,” vertelt Ron van Bruggen, eigenaar van De Zaak van Ermelo. ,,Toen hebben we cheques aan goede doelen gegeven. Dit jaar liep alles anders en dus bedachten we een creatieve oplossing.” Met het uitdelen van oliebollen snijdt het mes overigens aan twee kanten. ,,We hebben de oliebollen gekocht bij De Molenaer waardoor ook een lokale ondernemer geholpen is.” Bij een aantal zorginstellingen was het een medewerker die de oliebollen in ontvangst nam. ,,Begrijpelijk,” reageert Rita van Bruggen. Het is druk in de zorg en alle handen zijn nodig. ,,Bij de Amaniet werden we onthaald door de manager, twee bewoners en een 'zorgheld',” vult Frieda Feenstra aan. ,,Ook hier zitten ze om handjes verlegen. Ik heb aangeboden om met onze vrijwilligers te kijken wie er kan helpen.” De Zaak van Ermelo zit vanwege coronamaatrdegelen voorlopig nog op slot en wellicht zijn er mensen die tijdelijk in kunnen springen bij de verzorgingshuizen.

Café de Oliebol

Marco van Dijk is blij met de oliebollenactie van de familie Van Bruggen. ,,We hebben vandaag alweer zo’n tweeduizend oliebollen gebakken. Het gaat echt super. Zo kunnen we toch lekker bezig blijven,” aldus de uitbater van De Molenaer. Het café in de Stationsstraat heeft een feestelijke oliebollenkraam voor de deur. Daar kan iedereen tot en met donderdag vanaf 10.00 uur oliebollen kopen. ,,Ook komen er veel bestellingen binnen voor Oud en Nieuw. Wie onze heerlijke oliebollen en appelbeignets wil hebben, moet niet vergeten een bestelling te doen via ons bestelformulier,” aldus Marco van Dijk.