Dieren opgeschrikt door vuurwerk

ERMELO – Twee Welsh pony's zijn zondagavond zo geschrokken van het vuurwerk dat ze uitgebroken zijn. Eigenaar Hartger van Diest is blij dat de pony's weer veilig terug zijn. ,,Ze staan nu op stal,” meldt de eigenaar.

De pony's, die luisteren naar de namen Tulip (Tjoepie) en Cinderella, liepen zondagavond om half elf nog rustig in het weiland achter Hoeve Kindergoed. ,,Het zijn twintigjaar oude pony's en ze zijn nog nooit uitgebroken.” Toch liepen ze vannacht op de Volenbeekweg. De politie signaleerde ze en schakelde de hulp in van Magaretha Smidt. ,,Ze hadden er toen al één gevangen, de ander konden we verderop pakken,” aldus Smidt. ,,Gelukkig had ik mijn trailer thuis staan. Daarmee hebben we ze vervoerd.” Vervolgens is door het delen van foto's op Facebook, de eigenaar getraceerd. Ondertussen stonden de pony's veilig in de stal bij de familie Berger.

Oliebollen

Van Diest is blij dat iedereen adequaat heeft gehandeld, maar hij wil degene die vuurwerk af heeft gestoken wel extra waarschuwen. ,,De dieren hebben het slecht door dit gedrag,” aldus de dierenliefhebben. Op zijn Facebook beschrijft hij het als volgt: ,,Iedereen die heeft meegeholpen met vangen enorm bedankt! De oliebollen zijn onderweg. Maar de echte oliebollen zijn natuurlijk die natte scheten die illegaal vuurwerk afsteken. Willen jullie dat alleen in je eigen slaapkamertje doen? Dan hebben onze dieren er geen last van, en kunnen onze buren en de politie ook weer rustig slapen.”