VVV verwacht een druk seizoen

ERMELO – VVV-manager Ronnie Regeling hoopt dit jaar op evenementen. ,,Het zal echt heel spannend worden,” legt hij uit. ,,Volgens mij moeten we gaan kijken naar wat wél kan. Dat veel dingen niet gaan zoals in 2019 lijkt me vrij logisch. Maar ik ga er niet vanuit dat we weer een jaar hebben zonder evenementen.”

Voor Ermelo Buitenleven liggen er veel kansen. ,,Mijn verwachting is dat het langzaamaan beter zal worden en dat we dit jaar weer een druk seizoen zullen hebben met veel toeristen die in Nederland blijven,” aldus Regeling. ,,Veel mensen zullen waarschijnlijk nog niet naar het buitenland gaan, hier proberen we zo goed mogelijk op voor te sorteren in de on- en offline promotie. We hopen dat veel lokale ondernemers hier ook weer van gaan profiteren.”

Verlies

In de afgelopen 1,5 jaar heeft de VVV Ermelo gewerkt aan een professionaliseringsslag. Dankzij de input van een tijdelijke taskforce, verschillende overleg- en brainstormsessies en de input van de besturen van VVV/CME en de gemeente, ligt er nu een advies voor met een meerjarenagenda. Maar natuurlijk zijn ook de gevolgen van corona voelbaar. Regeling: ,,We zijn tijdens de eerste lockdown wel constant open geweest, maar het aantal klanten was erg laag. Door de drukke zomer zijn de winkelinkomsten wel weer bijgetrokken, maar het verlies van inkomsten uit de evenementen maak je natuurlijk niet goed.” Het aanbieden van fiets- en wandeltochten zorgden voor wat extra inkomsten, maar door het uitblijven bijvoorbeeld de Zomeravondbraderieën ontstond er een financieel gat.

Stimuleringssubsidie

Om te zorgen dat er een goede start gemaakt kan worden in 2021 wordt er door de gemeente een eenmalige stimuleringssubsidie van € 19.000,- uitgekeerd. Zo krijgt de organisatie de kans en ruimte om de ambities waar te maken zonder te verbonden zijn aan financiële onzekerheid. ,,De uitvoering van taken blijft natuurlijk een uitdaging. We gaan samen met de gemeente kijken naar mogelijkheden voor de uitvoering van bepaalde extra projecten, waar dan ook extra financiering uit kan ontstaan,” aldus de manager van de VVV Ermelo.

Brede promotie

Afgelopen week startte Ermelo Buitenleven een brede promotie voor lokale ondernemers. ,,De meeste winkels en horecagelegenheden in Ermelo hebben creatieve oplossingen bedacht om klanten toch nog van dienst te kunnen zijn.” De VVV/CME Ermelo Buitenleven heeft een overzicht van de ondernemers gemaakt welke aan huis bezorgen. ,,Iedereen verlangt weer naar het fysiek winkelen in de winkelstraat en een gezellig diner of drankje in één van de horecagelegenheden. Nu dit helaas nog niet mogelijk is, moeten we deze ondernemers samen steunen, het zijn de lokale helden,” aldus Regeling. www.ermelobuitenleven.nl/bezorgservice