'Leuk om zo je eigen woonplaats te ontdekken' 

ERMELO – Tijdens een online bijeenkomst zette Wethouder Laurens Klappe vanmiddag elf VMBO-leerlingen van Christelijk College Groevenbeek in het zonnetje. Ongeveer 300 leerlingen van het derde jaar VMBO Groevenbeek brachten de toekomst van Ermelo in beeld. Elf daarvan kwamen als beste uit de bus.

De leerlingen gaven met vlogs, presentaties en werkstukken hun blik op de toekomst. Klappe: ,,Ik ben onder de indruk van het werk van de leerlingen. Het was vaak heel verrassend en creatief. Daarbij hebben ze echt naar de thema’s economie, wonen, duurzaamheid, recreatie, bereikbaarheid en natuur gekeken, maar bijvoorbeeld ook naar mogelijkheden om meer te bewegen, ze hadden aandacht voor kwetsbare groepen en voor veiligheid. Ik vind het werk van de leerlingen een aanvulling voor de Omgevingsvisie die we met de samenleving maken voor Ermelo.”

Cadeaubon

De winnende leerlingen zijn: Noa van de Poppe, Jade Poortinga, Daniek Rook, Jimmy van den Brink, Thijs Koekoek, Marit Versteeg, Liesbeth Arissen, Michelle Karrenbeld, Noa Verschoor, Demi Boute en Charlotte Brinkert. Zij vonden het een leuke opdracht waarbij je lekker buiten bezig bent. Charlotte: ,,Het is leuk om zo allerlei dingen in je eigen woonplaats te ontdekken.” ,,Dit soort opdrachten vanuit de gemeente, organisaties of bedrijven maken het onderwijs levend, voegt Tanja Huisman, locatiedirecteur Groevenbeek hieraan toe. De elf leerlingen kregen door de wethouder een cadeaubon en een puzzel van Ermelo uitgereikt. Vanwege corona was de bijeenkomst digitaal en worden de prijzen opgestuurd. De ideeën van de leerlingen worden verwerkt in de Omgevingsvisie Ermelo.