Programma IVN Gastheer van het Landschap

ERMELO – Bossen, heide, landgoederen, de schaapskooi, de witte pauwen: de omgeving van Ermelo is een aantrekkelijke bestemming voor recreanten. Dit voorjaar start het programma IVN Gastheer van het Landschap, waarin ondernemers meer leren over het landschap van Ermelo en omgeving.

Want een ondernemer die weet welke pareltjes de eigen streek te bieden heeft, is een interessante gastheer of -vrouw die bezoekers kan attenderen op wat er te ontdekken en beleven is. Tijdens het programma IVN Gastheer van het Landschap verdiepen de ondernemers zich gedurende vier dagdelen in het landschapsverhaal van Ermelo, de flora en fauna, cultuurhistorische waarden, recreatieve mogelijkheden en de bijzondere natuurparels. Ook gaan ze naar buiten tijdens een veldexcursie, om met eigen ogen te ontdekken wat de streek allemaal te bieden heeft.

Duurzaam netwerk

Het programma draait niet alleen om het leren kennen van het eigen gebied, maar ook om het vormen van een duurzaam netwerk van recreatieondernemers in Ermelo. Samen gaan de ondernemers tijdens en na het programma natuurarrangementen en -excursies ontwikkelen om Ermelo (nog) beter op de kaart te zetten.

Programma

Het IVN Gastheer van het Landschap programma start op dinsdag 13 april. Waar mogelijk zijn de bijeenkomsten fysiek met in achtneming van de dan geldende COVID-maatregelen. Laten de maatregelen die ruimte niet, dan worden (onderdelen) van het programma online of hybride georganiseerd. Het programma wordt mogelijk gemaakt door IVN Gelderland, gemeente Ermelo, VVV Ermelo en de Vereniging Ermelose Recreatie Ondernemers (VERON). De provincie Gelderland ondersteunt het programma. Aanmelden kan op www.ivn.nl/gastheer-landschap-ermelo.