Interactieve film als promotie

ERMELO - Afgelopen week werden op Christelijk College Groevenbeek opnames gemaakt voor de open huis film Welkom in onze Groevenwereld. Door de coronamaatregelen kunnen de fysieke open dagen van de middelbare scholen niet doorgaan en daarom moest ook Groevenbeek een alternatief bedenken. Vanaf 8 februari 18.30u kunnen ouders en leerlingen van groep 8 via de website van Groevenbeek www.groevenbeek.nl een interactieve film bekijken en zo meer te weten komen over de ins en outs van de afdeling atheneum/havo en tweetalig vwo van de school.

Brugklasleerlingen Stijn Langerak uit Zeewolde en Sara van der Poel uit Putten laten de kijker zien hoe het leven van een brugger op Groevenbeek eruit ziet. Maar hoe doe je dat als er geen leerlingen in school zijn ? In plaats van een leeg en sfeerloos gebouw te tonen, crossen Stijn en Sara op segways door de school. Tortilla Media maakte de opnames voor deze ludieke film. Het bedrijf wordt gerund door de broers en oud-leerlingen Roland en Remco Guijs. Zij kwamen op het idee om van de lege school dan maar een attractie te maken. Stijn en Sara krijgen voor één dag de sleutel van de school. Zij maken hier gebruik van door lekker door school te crossen en te doen wat elk kind in een lege school graag zou willen doen.

Keuze

Daarnaast is er natuurlijk ook een inhoudelijk deel met informatie over de school, de vakken en wat je allemaal kan kiezen. De kijker krijgt keuzemogelijkheden om virtuele lokalen in te gaan en daar over specifieke onderwerpen meer informatie te krijgen. Er zijn beelden te zien waarop Groevenbeek nog in bedrijf was, er zijn interviews met leerlingen, docenten en begeleiders en Stijn en Sara volgen online lessen. Erg leuk in de film is dat er interactieve elementen zijn waarbij de kijker zelf vragen uit deze online lessen kan beantwoorden. Daardoor krijg je echt een beetje het gevoel zelf in de les te zijn. Op maandagavond 8 februari kan de kijker chatten en zit een heel team klaar om alle vragen te beantwoorden.

Fysiek

Vooral voor ouders is het heel vervelend dat ze de scholen niet kunnen bezoeken. Gelukkig hebben de leerlingen zelf al wel verschillende mogelijkheden gehad om fysiek kennis te maken met Groevenbeek. In november zijn ze met hun juf of meester op bezoek geweest. Leerlingen konden zich ook inschrijven voor de open lesmiddagen die voor de kerstvakantie werden georganiseerd. Veel leerlingen hebben daar gebruik van gemaakt. Door de lockdown konden de geplande open lesmiddagen in januari en februari helaas niet doorgaan. Groevenbeek heeft drie films gemaakt, voor iedere afdeling één. De films van vmbo Ermelo en Putten zijn via de site van de school terug te kijken. Ook de film van atheneum/havo en tweetalig vwo is na 8 februari terug te kijken via de site.