Digitale thema expositie over vrijheid

ERMELO – Ondanks corona gaat op Christelijk College Groevenbeek de voorbereidingen op examens gewoon door. Aangepast, dat wel. Zo hebben de leerlingen van HAVO-5 en VWO-6, die dit jaar schoolexamen moeten doen in het vak beeldende vorming, ondanks alle beperkingen, hun creativiteit kunnen omzetten in een prachtig eindexamenwerkstuk.

De coronatijd hoeft dus de creativiteit van jongeren niet te belemmeren want de leerlingen maakten prachtige kunstwerken van uiteenlopende technieken: van schilderen, collages tot en met een hologram en video-kunst. Normaal gesproken wordt het eindexamen altijd afgesloten met een gezellige expositie in de school waarvoor familie, vrienden, leerlingen en medewerkers worden uitgenodigd. Het publiek kan de werken dan bewonderen en in gesprek gaan met de ‘kunstenaars in spe’ en de vakdocenten die hen begeleid hebben. De kunstdocenten Ewa Maziarz en Alide van Beek hebben een creatieve oplossing bedacht om de leerlingen toch in de gelegenheid te stellen hun werk te exposeren. ,,We leven in een bijzondere tijd die ons dwingt om over vrijheid na te denken. Vrijheid heeft te maken met vluchten uit de realiteit, doorbreken van kaders, ontdekken van je identiteit en verlangen naar… In deze expositie ziet u de resultaten van individuele beeldende onderzoeken van onze leerlingen.’’

Virtueel

Er is een virtueel museum ingericht waarin de werken aan de muur hangen inclusief een pasfoto van de leerling en een korte beschrijving van het werk. Het thema waar de leerlingen dit jaar mee aan de slag moesten was ‘Bevrijding’. Door hier te klikken.