Bewoners moeten eigendommen stallen in containers

ERMELO - De afgelopen weken was er al veel aandacht voor de gebreken van de Slokkerwoningen in de nieuwe wijk De Driesprong. Vandaag werd duidelijk dat zelfs de bergingen bij deze prefabwoningen ondeugdelijk zijn gebouwd. Uit voorzorg zijn alle bergingen afgesloten en ontoegankelijk. Veel daken worden momenteel met planken en lijmklemmen bijeen gehouden. De opslagruimtes zijn met afzetlint door woningcorporatie UWOON afgezet.

Woensdag heeft men geconstateerd dat een aantal bergingen aan de Dakpan, Kruispan en Van Emsthof zorgwekkende gebreken vertonen. ,,Hierover zijn we per brief geïnformeerd,” bevestigt een van de bewoonsters. ,,Morgen gaat UWOON containers plaatsen op de parkeerplaatsen. Daarin kunnen we tijdelijk onze spullen opslaan.” Ook heeft de woningcorporatie op alle deuren een papier geplakt met het opschrift ‘Niet betreden’. Vanmorgen zijn de bergingen geïnspecteerd door een ingenieursbureau. Het wachten is nu op de uitslagen van het onderzoek. ,,De muren lopen rond, platen zijn losgekomen en daken van de schuurtjes zijn gescheurd,” aldus de huurster van een van de woningen.

Geen twijfel

Anderhalf jaar geleden zijn deze huurwoningen opgeleverd. De woningen in de Driesprong zijn de enige Slokker-prefab woningen van UWOON. ,,Er zijn weinig bouwers die zo snel kunnen leveren,” zegt Laura Üzüm – van Gerner, communicatieadviseur van UWOON. Het tekort op de woningmarkt en de subsidie van de overheid waar de woningcorporatie destijds aanspraak wilde maken, hebben een rol gespeeld bij het snel realiseren van de woningen. Gedurende de bouw was er volgens UWOON geen aanleiding om te twijfelen aan de kwaliteit van de woningen in Ermelo. ,,In een bouwproces loop je altijd tegen aandachtspunten aan. In afstemming met Slokker hebben we gezocht naar oplossingen,” aldus de communicatieadviseur.